Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

8 - 10
darab fánkhoz
+

A tésztához

130 ml tej
20 g élesztő
60 g porcukor
250 g liszt
250 g kenyérliszt
3 db tojás
1 db tojássárgája
100 g olvasztott vaj
olaj a sütéshez

A juharszirupos-baconös feltéthez

10 g tej
10 g juharszirup
100 g porcukor
75 g barna cukor
1 mk nagy szemű só
4 szelet bacon

A fahéjas-csokis-mandulás feltéthez

25 g vaj
50 g tejszín
50 g porcukor
100 g étcsokoládé
5 g őrölt fahéj
50 g szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Juharszirupos-baconös és csokis-mandulás fánk - Amerika legkirályabb édességei

Ha mindig is azon gondolkodtál, hogy milyen izgalmas ízben érdemes donutot, azaz közepén lyukas fánkot készíteni, akkor ne is keress tovább, itt a válaszunk erre az égető kérdésre!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
darab fánkhoz
+

A tésztához

130 ml tej
20 g élesztő
60 g porcukor
250 g liszt
250 g kenyérliszt
3 db tojás
1 db tojássárgája
100 g olvasztott vaj
olaj a sütéshez

A juharszirupos-baconös feltéthez

10 g tej
10 g juharszirup
100 g porcukor
75 g barna cukor
1 mk nagy szemű só
4 szelet bacon

A fahéjas-csokis-mandulás feltéthez

25 g vaj
50 g tejszín
50 g porcukor
100 g étcsokoládé
5 g őrölt fahéj
50 g szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

A tésztával kezdjük: először a langyos tejhez adjuk a porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár perc alatt felfuttatjuk. Közben egy robotgép keverőtáljába öntjük a liszteket, hozzáadjuk a sót, az egész tojásokat és a sárgáját, majd a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük dagasztani. Ha összeállt, beleöntjük a vajat, és addig dagasztjuk, míg a vajat is beledolgozza a gép és szép fényes egynemű tészta lesz belőle. Ha kell, kézzel még átgyúrjuk és letakarva 45 percig kelesztjük. Ezután kb. 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, és 8-12 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle. A közepébe kis lyukat szúrunk, majd letakarva további 25 percig kelesztjük őket.

Eközben elkészítjük a feltéteket. A bacont apróra kockázzuk, és zsírjára sütjük. A tejet és a juharszirupot összemelegítjük egy lábosban, és felolvasztjuk benne a cukrokat. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejet még adhatunk hozzá, de ne legyen túl folyós! A végén sózzuk. Ha állás közben megszilárdul, melegítsünk rá, illetve szintén kis tejet adhatunk még hozzá. A vajat és a tejszínt egy lábosban felolvasztjuk, majd beledobáljuk a csokoládét, és egy habverővel simára keverjük. Fahéjjal és egy csipet sóval ízesítjük.

A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. A fánkokat 170 fokos olajban oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük, majd egy rácsra szedjük. Az összes fánk egyik felét gazdagon ecseteljük a cukorszirupos bevonattal, majd megszórjuk a kockázott baconnel.
A fánkok másik felét a csokiöntettel kenjük be, és a pirított mandulával szórjuk meg.

 

Ha tetszett a csokis és a baconös fánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások