Hozzávalók
A piskótához
- 14 db tojás
- 245 g cukor
- 280 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez és díszítéshez
- 1 üveg sárgabaracklekvár (nagy)
- porcukor
Hozzávalók
A piskótához
- 14 db tojás
- 245 g cukor
- 280 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez és díszítéshez
- 1 üveg sárgabaracklekvár (nagy)
- porcukor
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojássárgájákat, sót és beleforgatjuk a lisztet. 2 nagyméretű, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos, légkeveréses sütőben, egymás felett megsütjük őket kb 15 perc alatt.
Mikor megsültek, a sütőpapírral együtt feltekerjük őket a rövidebb oldaluknál fogva. Mikor kihűltek, levesszük a sütőpapírt, az egyik széléről levágunk egy kisebb sávot, a többit pedig 3-3 sávba vágjuk.
Megkenjük mindegyiket baracklekvárral. Az egyik sávot feltekerjük, majd az illesztéshez teszünk egy másikat és tovább tekerjük, majd jöhet a harmadik darab és így tovább. A nagy tekercset oldalra fordítjuk, megszórjuk porcukorral, majd egy tálra rakjuk.
A megmaradt, levágott tésztadarabot is megkenjük lekvárral, feltekerjük és kb 8 mm-es sávokra vágjuk, és ezekkel a kis tekercsekkel díszítjük a tortát.