Hozzávalók
A tésztához:
- 185 g szobahőmérsékletű vaj
- 160 ml kókusztej
- 240 g cukor
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
- 5 ek pirított kókuszreszelék
- 230 g liszt
A krémhez:
- 100 g porcukor
- 750 g mascarpone
- 100 g puha vaj
- 4 ek pirított kókuszreszelék
- 0.25 db ananász kockára vágva
- 1 db lime
A díszítéshez:
- kókuszchips
- ananász
Hozzávalók
A tésztához:
- 185 g szobahőmérsékletű vaj
- 160 ml kókusztej
- 240 g cukor
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
- 5 ek pirított kókuszreszelék
- 230 g liszt
A krémhez:
- 100 g porcukor
- 750 g mascarpone
- 100 g puha vaj
- 4 ek pirított kókuszreszelék
- 0.25 db ananász kockára vágva
- 1 db lime
A díszítéshez:
- kókuszchips
- ananász
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, kókusztejet, majd a többi hozzávalót is. 3 db 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A krémhez a porcukrot kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a mascarponét, kókuszreszeléket, a lime kifacsart levét és lereszelt héját.A kihűlt lapok kicsit púposabb tetejét egyenesre vágjuk. Az első lapra kenünk egy adag krémet, rászórunk ananászdarabokat, erre jön egy piskóta, megint krém, ananászdarabok, végül a harmadik réteg piskóta, amit bevonunk a maradék krémmel. Pirított kókuszchipsszel és ananászdarabokkal díszíthetjük.