Fantasztikus desszertek

Pisztáciástiramisu

Pisztáciás tiramisu

Hozzávalók
A krémhez
3 db
tojás
90 g
kristálycukor
500 g
mascarpone
190 g
pisztáciakrém
A piskótákhoz
250 ml
presszókávé
babapiskóta
A rétegezéshez
1 ek
holland kakaópor
100 g
pisztácia

Elkészítés
  1. A krémhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük, vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk.

  2. A krémbe keverjük a mascarponét és a pisztáciakrémet is. A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor kávéba áztatott babapiskóta, kakaópor és durvára aprított pisztácia. Erre krém, egy réteg babapiskóta, kakaópor és pisztácia, majd babapiskóta, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók.

  3. A tetejére zárásként egy réteg krém, majd kakaópor és durvára vágott pisztácia kerül, végül berakjuk legalább 3-4 órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk pihenni, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek!

www.streetkitchen.hu

A világ összes tiramisuját megcsináltuk már? A válasz lehetne akár igen is, de mindig jön egy újabb ötlet. Fogadjátok szeretettel ezt a pisztáciás tiramisu receptet!

A pisztáciás tiramisu a klasszikus olasz desszert luxusverziója, amelyben a krémes mascarpone, a lágy pisztáciakrém és a kávéba mártott babapiskóta találkozása alkot ellenállhatatlan harmóniát. Ha egy mutatós, mégis egyszerűen elkészíthető desszertre vágysz, amely garantáltan lenyűgözi a vendégeket, akkor ez a pisztáciás tiramisu tökéletes választás. Megmutatom, hogyan készül a selymes, zöld árnyalatú csoda, ami már az első kanálnál rabul ejt.

Hozzávalók

1 20 cm átmérőjű, magas falú tálhoz
A krémhez
3 db
tojás
90 g
kristálycukor
500 g
mascarpone
190 g
pisztáciakrém
A piskótákhoz
250 ml
presszókávé
babapiskóta
A rétegezéshez
1 ek
holland kakaópor
100 g
pisztácia

Elkészítés

  1. A krémhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük, vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk.

  2. A krémbe keverjük a mascarponét és a pisztáciakrémet is. A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor kávéba áztatott babapiskóta, kakaópor és durvára aprított pisztácia. Erre krém, egy réteg babapiskóta, kakaópor és pisztácia, majd babapiskóta, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók.

  3. A tetejére zárásként egy réteg krém, majd kakaópor és durvára vágott pisztácia kerül, végül berakjuk legalább 3-4 órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk pihenni, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek!

pisztacias-tiramisu
Pisztáciás tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40-45 perc

  • Pihentetési idő: 1 éjszaka

Itt van, amire oly’ régóta vártok velünk együtt: a tökéletes pisztáciás tiramisu receptje! 🌟 Aki nyáron egynél több gombóc (sós) pisztáciás fagyit evett, az feltétlenül készítse el Nóri legújabb alkotását, mert imádni fogja mindenki, aki megkóstolja!

Még több pisztáciás édességre vágytok? Van még receptünk, nem csak tiramisu.

Joghurtos, pisztáciás baklava - a hedonista mennyország!

Chilis-pisztáciás fehércsoki-mousse

Pisztáciás-málnás torta, házi krémmel

Ha tetszett a pisztáciás tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése