Hirdetés

Pont, mint a nagymamánál: rákóczi túrós

Hozzávalók

1
20x30-as tepsihez

A tésztához

200 g liszt
120 g vaj
1 db tojás
10 g sütőpor
80 g cukor
10 g vaníliás cukor

A töltelékhez

1 kg túró
4 db tojássárgája
110 g cukor
2 ek vaníliás cukor
3 ek tejföl
4 ek búzadara
1 db citrom reszelt héja
3 db tojásfehérje

A tetejére

100 g cukor
50 g tojásfehérje
1 üveg sűrű baracklekvár
Hirdetés

Pont, mint a nagymamánál: rákóczi túrós

Van pár olyan süti, amit már gyerekként is imádtunk a cukrászdában vagy épp a nagyinál. Sőt, valószínűleg ők is szerették ezeket gyerekkorukban, ugyanis ezek a klasszikusok évtizedek óta ott kukucskálnak a sütis polcokon. Az egyik ezek közül a rákóczi túrós, omlós, puha tésztával, túrós töltelékkel, sok baracklekvárral és tojáshabbal. ISTENI!
Hirdetés

Hozzávalók

1
20x30-as tepsihez

A tésztához

200 g liszt
120 g vaj
1 db tojás
10 g sütőpor
80 g cukor
10 g vaníliás cukor

A töltelékhez

1 kg túró
4 db tojássárgája
110 g cukor
2 ek vaníliás cukor
3 ek tejföl
4 ek búzadara
1 db citrom reszelt héja
3 db tojásfehérje

A tetejére

100 g cukor
50 g tojásfehérje
1 üveg sűrű baracklekvár

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a tepsi aljára nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14-15 perc alatt elősütjük. A töltelékhez a túrót villával áttörjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük a cukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, búzadarát, citromhéjat, tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

Az elősütött alapot megkenjük vékonyan baracklekvárral, és elsimítjuk rajta a túrós tölteléket. Visszatoljuk a sütőbe 25 percre. Közben a díszítéshez való tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, nyomózsákba rakjuk, és mikor megsült a túrótöltelék is a sütin, sávokban rányomjuk a töltelék tetejére. A sávok közötti részeket kitöltjük baracklekvárral, és visszatoljuk a sütőbe kb. 8-10 percre.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások