Hozzávalók
A palacsintához
- 150 ml tej
- kb. 200 ml szódavíz
- 125 g liszt
- 2 db tojás
- 1 ek olaj
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
A szilvatöltelékhez
- 400 g szilva
- 50 g cukor
- 1 tk fahéj
A panírozáshoz
- 150 g liszt
- 3 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
A tálaláshoz
- 50 g cukor
- 1 ek fahéj
- vaníliafagylalt
Rántott fahéjas-szilvás palacsinta
Hozzávalók
A palacsintához
- 150 ml tej
- kb. 200 ml szódavíz
- 125 g liszt
- 2 db tojás
- 1 ek olaj
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
A szilvatöltelékhez
- 400 g szilva
- 50 g cukor
- 1 tk fahéj
A panírozáshoz
- 150 g liszt
- 3 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
A tálaláshoz
- 50 g cukor
- 1 ek fahéj
- vaníliafagylalt
A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd palacsintasütőben kisütjük őket. Kb. 8-10 darab lesz ebből a mennyiségből.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és közepes darabokra vágjuk, majd alaposan megszórjuk cukorral és fahéjjal, és 1-2 evőkanálnyi víz hozzáadásával elkezdjük főzni. Kb. 15 perc után félretesszük, és hagyjuk kihűlni. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy az alsó harmadára helyezünk egy adagot a szilvából, majd a két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Meg is tűzhetjük őket, hogy a sütés közben ne essenek szét. Fontos, hogy ne töltsük feszesre őket, mert könnyen kiszakadhatnak.
A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk a palacsintákat, és közepes hőfokon, bő olajban kirántjuk őket. Azon melegében fahéjas cukorba hempergetjük a kész palacsintákat, és vaníliafagylalttal tálaljuk.