Hirdetés
Karácsonyi menü

Rántott fahéjas-szilvás palacsinta

Hozzávalók

4
főre
+

A palacsintához

150 ml tej
kb. 200 ml szódavíz
125 g liszt
2 db tojás
1 ek olaj
1 ek cukor
1 csipet só

A szilvatöltelékhez

400 g szilva
50 g cukor
1 tk fahéj

A panírozáshoz

150 g liszt
3 db tojás
100 g zsemlemorzsa

A tálaláshoz

50 g cukor
1 ek fahéj
vaníliafagylalt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rántott fahéjas-szilvás palacsinta

Rántva tényleg minden jobb, még a palacsinta is, úgyhogy ennél nincs tutibb desszert! Ha nem kóstoltad még, mindenképpen ki kell próbálnod!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A palacsintához

150 ml tej
kb. 200 ml szódavíz
125 g liszt
2 db tojás
1 ek olaj
1 ek cukor
1 csipet só

A szilvatöltelékhez

400 g szilva
50 g cukor
1 tk fahéj

A panírozáshoz

150 g liszt
3 db tojás
100 g zsemlemorzsa

A tálaláshoz

50 g cukor
1 ek fahéj
vaníliafagylalt
Bevásárlólistához adom

A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd palacsintasütőben kisütjük őket. Kb. 8-10 darab lesz ebből a mennyiségből. 

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és közepes darabokra vágjuk, majd alaposan megszórjuk cukorral és fahéjjal, és 1-2 evőkanálnyi víz hozzáadásával elkezdjük főzni. Kb. 15 perc után félretesszük, és hagyjuk kihűlni. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy az alsó harmadára helyezünk egy adagot a szilvából, majd a két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Meg is tűzhetjük őket, hogy a sütés közben ne essenek szét. Fontos, hogy ne töltsük feszesre őket, mert könnyen kiszakadhatnak. 

A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk a palacsintákat, és közepes hőfokon, bő olajban kirántjuk őket. Azon melegében fahéjas cukorba hempergetjük a kész palacsintákat, és vaníliafagylalttal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások