Hozzávalók
- 800 ml tej
- 150 g búzadara
- kb. 3 ek cukor
- kb. 3 ek liszt
- 2 db tojás
- kb. 3 ek zsemlemorzsa
- kb. 700 ml olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- baracklekvár
Hozzávalók
- 800 ml tej
- 150 g búzadara
- kb. 3 ek cukor
- kb. 3 ek liszt
- 2 db tojás
- kb. 3 ek zsemlemorzsa
- kb. 700 ml olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- baracklekvár
A rántott tejbegrízhez nem fogjátok elhinni, de először a tejet egy lábasba tesszük a grízzel és a cukorral együtt, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdjük főzni. Miután felforrt, még további 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzhelyről.
Sütőpapírral kibélelt, kb. 18×18 cm-es tepsibe öntjük a tejbegrízt. A lényeg, hogy olyan formát válasszunk, amiben ha elterül, legalább 3-4 cm magas legyen. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd betesszük a hűtőbe, és teljesen kidermesztjük.
Amikor teljesen kihűlt, a papír segítségével kiemeljük a tepsiből, és háromszögeket vágunk belőle.
A szokásos módon bepanírozzuk a háromszögeket. Először lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és kb. 160 fokos olajban aranybarnára sütjük őket.
Ha megsültek, egy konyhai papírtörlőre szedjük őket, és baracklekvárral tálaljuk.
- Hűlési idő: kb. 60 perc
- Elkészítési idő: 20 perc
- Összesen: 80 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!