Hirdetés

Rántott tejbegríz

Hozzávalók

6
főre
+
800 ml tej
150 g búzadara
kb. 3 ek cukor
kb. 3 ek liszt
2 db tojás
kb. 3 ek zsemlemorzsa
kb. 700 ml olaj a sütéshez

A tálaláshoz

baracklekvár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rántott tejbegríz

Ne ijedj meg, nem a szemed káprázik! Igen, rántott tejbegríz! Ha már a magyar ember mindent is kiránt... hát ezt is teszteltük.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
800 ml tej
150 g búzadara
kb. 3 ek cukor
kb. 3 ek liszt
2 db tojás
kb. 3 ek zsemlemorzsa
kb. 700 ml olaj a sütéshez

A tálaláshoz

baracklekvár
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A rántott tejbegrízhez nem fogjátok elhinni, de először a tejet egy lábasba tesszük a grízzel és a cukorral együtt, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdjük főzni. Miután felforrt, még további 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzhelyről.

Sütőpapírral kibélelt, kb. 18×18 cm-es tepsibe öntjük a tejbegrízt. A lényeg, hogy olyan formát válasszunk, amiben ha elterül, legalább 3-4 cm magas legyen. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd betesszük a hűtőbe, és teljesen kidermesztjük.

Amikor teljesen kihűlt, a papír segítségével kiemeljük a tepsiből, és háromszögeket vágunk belőle.

A szokásos módon bepanírozzuk a háromszögeket. Először lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és kb. 160 fokos olajban aranybarnára sütjük őket.

Ha megsültek, egy konyhai papírtörlőre szedjük őket, és baracklekvárral tálaljuk.

  • Hűlési idő: kb. 60 perc
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Összesen: 80 perc
rántott tejbegríz
Rántott tejbegríz

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több rántott cucc:

Rántott trappista sajt

Fűszeres rántott karaj

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?