Hirdetés

Rántott trappista sajt

Hozzávalók

2
főre
+

A rántott sajthoz

350 g trappista sajt
100 g liszt
3 db tojás
2 csipet só
150 g zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

A rizshez

kb. 150 g rizs
1 csipet só
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Rántott trappista sajt

Ha hirtelen válaszolnom kellene arra a kérdésre, hogy mi a kedvenc vegetáriánus ételem, szerintem gondolkodás nélkül vágnám rá, hogy a rántott sajt. Egy roppant egyszerűen elkészíthető ételről van szó, de pár fontos szabályt muszáj betartani a tökéletes végeredmény érdekében.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A rántott sajthoz

350 g trappista sajt
100 g liszt
3 db tojás
2 csipet só
150 g zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

A rizshez

kb. 150 g rizs
1 csipet só
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A trappista sajtot kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, majd átlósan elfelezzük, hogy háromszög formája legyen. Egy tányérba tesszük a lisztet, egy másikba a tojást és a sót, amit kissé felverünk, egy harmadikba pedig a zsemlemorzsát. 

A sajtot a szokásos módon elkezdjük bepanírozni. Először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. A trükk, hogy ne folyjon ki a sajt, a duplán történő panírozásban rejlik, így újra megismételjük, vagyis ismét a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.

A másik fontos dolog, amit szem előtt kell tartani – hogy ne egy üreges panírt kapjunk a végén, hanem egy szép, ropogós panírbundába öltözött, olvadó sajtot – az olaj hőmérséklete. 150-160 fokos olajban 6-8 perc alatt kisütjük a sajtokat. Figyeljünk arra is, hogy egyszerre ne tegyünk sok sajtot a serpenyőbe, mert egyrészről lehűti az olajat, másrészről, ha sütés közben összeérnek, összetapadnak, és ha szétválasztjuk, könnyedén kifolyhat a sajt. Ha szép aranybarnára sült, törlőpapírra szedjük, és leitatjuk róla a felesleges olajat.

A rizst enyhén sós, bő, lobogó vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. Tányérra szedjük a rizst, mellétesszük a sajtot, és nyomunk a tányérra némi majonézt, hogy egy igazi klasszikus, retró étel legyen a végeredmény.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: 15 perc
  • Sütés: 6-8 perc adagonként (összesen kb. 15 perc)
  • Összesen: kb. 45 perc
rántott sajt
Rántott trappista sajt

Ha tetszett a rántott trappista sajt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a rántott sajtok is érdekelhetnek:

Rántott halloumi sajt

Rántott sajtgolyók

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?