Hirdetés
Húsvéti menü

Répatorta biscotti

Hozzávalók

2
tepsi kekszhez
+
220 g sárgarépa
440 g liszt
1 tk fahéj
2 tk sütőpor
110 g vaj
2 db tojás
1 marék dió
110 g barna cukor
100 g cukor
1 mk szerecsendió
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Répatorta biscotti

Ha húsvét, akkor jöhet a kötelező répatorta. Persze ha nincs kedvetek egy egész tortát összedobni, akkor elkészíthetitek keksz formájában is. Dobozban sokáig eltartható, már ha nem fogy el kb. azonnal. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

2
tepsi kekszhez
+
220 g sárgarépa
440 g liszt
1 tk fahéj
2 tk sütőpor
110 g vaj
2 db tojás
1 marék dió
110 g barna cukor
100 g cukor
1 mk szerecsendió
Bevásárlólistához adom

A répát kislyukú reszelőn lereszeljük. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a fahéjat, szerecsendiót, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt répa, a kisebb darabokra vágott diót, és a kétféle cukor, majd összegyúrjuk.

A tésztát két hosszú hengerré formázzuk, és bedobjuk a fagyasztóba 30 percre. A mélyhűtőből kivett tésztákat sütőpapírral borított tepsire rakjuk egymástól legalább 4-5 ujjnyi távolságra és, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Mikor megsült, hagyjuk langyosra hűlni, majd kenyérvágó késsel kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk, az oldalukra fektetjük, és még kb. 12 percig sütjük. Kevés porcukorral elkevert mascarponéval tálaljuk.

A répatorta biscotti

Ha tetszett a répatorta biscotti receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások