Hozzávalók
Az alaphoz
- 120 g édesített puffasztott rizs (cukrozott)
- 60 g vaj
- 1 db tojás
A tésztához
- 150 g étcsoki
- 100 g vaj
- 100 g barna cukor
- 20 g kandírozott narancshéj
- 100 g liszt
- 40 g holland kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 30 g keményítő
- 2 db tojás
- 130 ml tej
- 120 g mascarpone
- 200 g répa
Hozzávalók
Az alaphoz
- 120 g édesített puffasztott rizs (cukrozott)
- 60 g vaj
- 1 db tojás
A tésztához
- 150 g étcsoki
- 100 g vaj
- 100 g barna cukor
- 20 g kandírozott narancshéj
- 100 g liszt
- 40 g holland kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 30 g keményítő
- 2 db tojás
- 130 ml tej
- 120 g mascarpone
- 200 g répa
A répatorta-brownie-nak először az alapját készítjük el, ehhez a puffasztott rizsből 80 g-ot aprítógépben a vajjal és a tojással morzsalékossá zúzunk, majd hozzákeverjük a maradék puffasztott rizst. A rizses alapot egy sütőpapírral kibélelt tortaformába terítjük, és hűtőbe rakjuk, míg elkészítjük a tésztát.
Az étcsokoládét a vajjal és a cukorral vízgőz felett egy gömb alakú keverőtálban felolvasztjuk. A kandírozott narancshéjat apró kockára vágjuk, és a csokis keverékbe szórjuk. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a keményítőt összekeverjük, majd beleütjük a tojásokat, és a tejjel csomómentesre keverjük, ezután belekeverjük a mascarponét is.
A vajjal felolvasztott csokoládét lassan a tojásos keverékhez öntjük, közben folyamatosan kevergetjük, hogy a tojás ne csapódjon ki. A megtisztított répát finomra reszeljük, és ezt is belekeverjük. A tésztát a tortaformába nyomkodott puffasztott rizses alapra kenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Előkészítési idő: 20 perc
Sütés: 35-40 perc
Összesen: 55-60 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!