Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Ricciarelli

Hozzávalók

20
darabhoz
+
2 db tojásfehérje
1 db citrom leve
240 g mandulaliszt
140 g porcukor + a hempergetéshez
1 csipet só
8 g sütőpor
1 db narancs reszelt héja
½ db vaníliarúd
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ricciarelli

Ropogós, mandulás olasz kekszek. Nem is tudom, kell-e ennél többet mondanom róluk… Igazából csak úgy magában, vagy egy pohár borral este, vacsi után, de akár reggelire is tökéletesek ezek a kis apróságok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

20
darabhoz
+
2 db tojásfehérje
1 db citrom leve
240 g mandulaliszt
140 g porcukor + a hempergetéshez
1 csipet só
8 g sütőpor
1 db narancs reszelt héja
½ db vaníliarúd
Bevásárlólistához adom

A tojásfehérjéket keményebb habbá verjük, majd belekeverjük a citromlevet. A mandulalisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, a sütőporral, a narancshéjjal és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd beleforgatjuk a tojásfehérjés masszába. 20 db kisebb, henger alakú kekszalapot formázunk, meghempergetjük vastagon porcukorban, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 1 órát hagyjuk száradni.

Ricciarelli

Ezután 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk a kekszeket 20-25 percre. Ha lágyabbra szeretnénk a belsejét, akkor vegyük ki 20 perc után, ha kissé ropogósabbra, akkor süssük 25 percig.

Ha tetszett a ricciarelli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások