Hozzávalók
A rizsfelfújthoz
- 500 g rizs
- 500 ml víz
- 800 ml tej
- 140 g cukor
- 1 csipet só
- 1 rúd vanília
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g vaj
- 4 db tojás
A málnaöntethez
- 250 g málna
- 100 g barna cukor
Hozzávalók
A rizsfelfújthoz
- 500 g rizs
- 500 ml víz
- 800 ml tej
- 140 g cukor
- 1 csipet só
- 1 rúd vanília
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g vaj
- 4 db tojás
A málnaöntethez
- 250 g málna
- 100 g barna cukor
A rizst átmossuk, majd egy nagy lábasba szórjuk. Ráöntjük a vizet, és közepes lángon elkezdjük főzni. Amikor magába szívta a vizet, ráöntjük a tej felét, hozzáadjuk a cukrot, a sót, vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is, valamint a citromhéjat, és tovább főzzük. Mikor ezt is magába szívta, mehet rá a maradék tej, amivel szépen puhára főzzük a rizst. Mikor megpuhult, hozzádobjuk a vajat is.
A tojások sárgáját habosra keverjük, a fehérjét egy külön tálban habbá verjük. Először a sárgáját forgatjuk a rizshez, majd óvatosan fellazítjuk a fehérjehabbal. A masszát enyhén kivajazott és kicukrozott tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben a málnát (lehet fagyasztott is) egy kis lábasba szórjuk a cukorral együtt, és közepes lángon kb. 10-15 percig sűrítjük, majd ha szeretnénk, leszűrhetjük. Ezzel az öntettel tálaljuk a kockákra vágott rizsfelfújtat.
Ha tetszett a rizsfelfújt málnaöntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!