Hozzávalók
A krémhez
- 6 db tojássárgája
- 100 g cukor
- 2 db narancs reszelt héja
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 50 g keményítő
- 750 ml tej
- 70 g vaj
A sziruphoz
- 300 g fagyasztott áfonya
- 200 g cukor
- 100 ml víz
- 80 ml vodka
A rétegezéshez
- 300 ml hideg habtejszín
- 50 g porcukor
- 3 - 4 db sárgabarack
- kb. 30 db babapiskóta
- 200 g áfonya
A díszítéshez
- 1 marék szeletelt, pirított mandula
- áfonya
Hozzávalók
A krémhez
- 6 db tojássárgája
- 100 g cukor
- 2 db narancs reszelt héja
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 50 g keményítő
- 750 ml tej
- 70 g vaj
A sziruphoz
- 300 g fagyasztott áfonya
- 200 g cukor
- 100 ml víz
- 80 ml vodka
A rétegezéshez
- 300 ml hideg habtejszín
- 50 g porcukor
- 3 - 4 db sárgabarack
- kb. 30 db babapiskóta
- 200 g áfonya
A díszítéshez
- 1 marék szeletelt, pirított mandula
- áfonya
A krémhez a vaj kivételével minden alapanyagot simára keverünk egy lábasban, majd közepes lángon, folyamatosan keverve besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. Amikor kész a krémalap, belekeverjük a vajat, és rárakunk egy darab műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. A hűtőbe rakjuk kihűlni.
A sziruphoz kb. 10 perc alatt összeforraljuk a fagyasztott áfonyát, a cukrot és a vizet, majd hozzáadjuk a vodkát, és szintén hagyjuk kihűlni.
A rétegezéshez való hideg tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a porcukrot.
Jöhet is az összeállítás: a tál aljára kevés krém kerül, rá egy réteg szirupba áztatott babapiskóta, pár nagyobb barackdarab, néhány szem áfonya, majd egy réteg tejszínhab. Az egész rétegezést addig folytatjuk, amíg minden hozzávaló elfogy.
A trifle tetejét megszórjuk a pirított mandulaszeletekkel és pár szem áfonyával, majd legalább 1-2 órára a hűtőbe rakjuk.
Ha tetszett a sex on the beach trifle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!