Hirdetés

Sós pereccel turbózott milliomos szelet

Hirdetés

Sós pereccel turbózott milliomos szelet

Karamella, csoki és keksz. Meg egy kis extra sós perec. Zseniális szentháromság és egy kis ráadás is került ebbe a sütibe, ami meghökkentően hasonlít egy bizonyos bolti csokihoz. :D De annál sokkal jobb lett, próbáljátok ki ti is!
Hirdetés

Hozzávalók

A tésztához:

  • 145 g liszt
  • 140 g vaj
  • 60 g porcukor
  • 1 tojássárgája

A karamellhez:

  • 200 g cukor
  • 140 ml tejszín
  • 90 g vaj

A csokis részhez:

  • 100 g étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 1 marék kisperec
  • 30 g olvasztott fehércsokoládé
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, hogy ne lágyuljon el nagyon a tészta. Egy kb. 20×14 cm-es, magasabb falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, belenyomkodjuk a tésztát, elegyengetjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A karamellhez a cukrot kevergetés nélkül karamellizáljuk egy edényben, majd hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Addig kevergetjük amíg újra homogén, sűrűbb karamellt kapunk, majd ráöntjük a kihűlt tésztára és rátördelünk pár darab perecet.. Hűtőbe rakjuk pár órára, amíg a karamell megdermed. Közben felolvasztjuk külön-külön az ét- és fehércsokit. Az étcsokit a megszilárdult karamellre öntjük, rászórjuk a sósperceket és az olvasztott fehércsokival díszítjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások