Hirdetés

Sós pereccel turbózott milliomos szelet

Hozzávalók

A tésztához

145 g liszt
140 g vaj
60 g porcukor
1 db tojássárgája

A karamellhez

200 g cukor
140 ml tejszín
90 g vaj

A csokis részhez

100 g étcsokoládé

A díszítéshez

1 marék kisperec
30 g olvasztott fehércsokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sós pereccel turbózott milliomos szelet

Karamella, csoki és keksz. Meg egy kis extra sós perec. Zseniális szentháromság és egy kis ráadás is került ebbe a sütibe, ami meghökkentően hasonlít egy bizonyos bolti csokihoz. :D De annál sokkal jobb lett, próbáljátok ki ti is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

A tésztához

145 g liszt
140 g vaj
60 g porcukor
1 db tojássárgája

A karamellhez

200 g cukor
140 ml tejszín
90 g vaj

A csokis részhez

100 g étcsokoládé

A díszítéshez

1 marék kisperec
30 g olvasztott fehércsokoládé
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi NóriA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, hogy ne lágyuljon el nagyon a tészta. Egy kb. 20×14 cm-es, magasabb falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, belenyomkodjuk a tésztát, elegyengetjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A karamellhez a cukrot kevergetés nélkül karamellizáljuk egy edényben, majd hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Addig kevergetjük amíg újra homogén, sűrűbb karamellt kapunk, majd ráöntjük a kihűlt tésztára és rátördelünk pár darab perecet.. Hűtőbe rakjuk pár órára, amíg a karamell megdermed. Közben felolvasztjuk külön-külön az ét- és fehércsokit. Az étcsokit a megszilárdult karamellre öntjük, rászórjuk a sósperceket és az olvasztott fehércsokival díszítjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások