Hozzávalók
Az alaphoz
- 300 g zabkeksz
- 70 g olvasztott vaj
A túrós réteghez
- 4 db lapzselatin
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 mk vaníliaaroma
A tetejére
- 5 db sárgabarack
- 10 g zselatinpor
- 450 ml víz
- 1 ek porcukor
Hozzávalók
Az alaphoz
- 300 g zabkeksz
- 70 g olvasztott vaj
A túrós réteghez
- 4 db lapzselatin
- 500 g túró
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 mk vaníliaaroma
A tetejére
- 5 db sárgabarack
- 10 g zselatinpor
- 450 ml víz
- 1 ek porcukor
A sárgabarackos túrótorta alapjához aprítógépben lezúzzuk a zabkekszet, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat, újra átkeverjük, és egy sütőpapírral borított tortaforma aljára nyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk 20-30 percre.
Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót késes aprítóban áttörjük, majd belekeverjük a mascarponét, a tejszínt, a porcukrot, a citrom- és a narancshéjat, valamint a vaníliaaromát. A beáztatott zselatint kinyomkodjuk és mikróban pár másodperc alatt felmelegítjük, majd belekeverjük a túrós alapba, és az egészet a zabkekszes alapra öntjük, ezután mehet 3 órára a hűtőbe vagy a fagyasztóba 1,5 órára.
Ezután a barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük, majd a túrótorta tetejére rakosgatjuk, hogy kissé fedjék egymást. A zselatint kb. 50 ml vízben elkeverjük, mikróban 10 másodperc alatt felmelegítjük, majd belekeverjük a maradék vizet és a porcukrot. Mikor kicsit visszahűlt, ráöntjük a barackok tetejére, és mehet a hűtőbe vagy a fagyasztóba, amíg megdermed. A legjobb, ha hagyjuk szeletelés előtt egy éjszakát pihenni, hogy teljesen beköthesse a zselatin a tortát.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Hűtési, pihentetési idő: 4-5 óra
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!