Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Szedres panna cotta tarte

Hozzávalók

1
db 24 cm átmérőjű piteformához
+

A tésztához:

180 g liszt
40 ml tejföl
1 db tojássárgája
90 g hideg, kockákra vágott vaj
60 g porcukor
1 csipet só

A krémhez:

250 g szeder
400 ml tejszín
200 ml tej
80 g porcukor
9 g porzselatin
50 ml tej
1 ek szederlekvár a tészta megkenéséhez

A díszítéshez:

habcsókok
friss szeder
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szedres panna cotta tarte

Azt már megszokhattátok, hogy Nóri gyönyörű tarte-okat készít, de most nézzetek rá erre a szedres változatra. Rég láttunk ilyen szépet, az ízéről nem is beszélve. Mindig is az volt a vágyunk, hogy egyszerre együnk panna cottát és tarte-ot és most hála Nórinak, megtehettük. Kipróbálni erősen ajánlott! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 24 cm átmérőjű piteformához
+

A tésztához:

180 g liszt
40 ml tejföl
1 db tojássárgája
90 g hideg, kockákra vágott vaj
60 g porcukor
1 csipet só

A krémhez:

250 g szeder
400 ml tejszín
200 ml tej
80 g porcukor
9 g porzselatin
50 ml tej
1 ek szederlekvár a tészta megkenéséhez

A díszítéshez:

habcsókok
friss szeder
Bevásárlólistához adom

A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel, de jó gyorsan, ugyanis ha túl sokat gyúrjuk, a kezünk melege felmelegíti a vajat és nem lesz olyan omlós a tészta. Amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe dobjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, belerakjuk a formába, megszurkáljuk az alját, a felesleges részeket levágjuk, alufóliát rakunk bele és beleöntünk egy adag száraz babot vagy lencsét. 180 fokos sütőben “vakon” sütjük  kb. 8 percig, majd alufólia és bab nélkül további kb. 15 percig (aranybarnára).

A krémhez a szedret egy lábasban 3-4 percig főzzük, éppen csak addig amíg szétnyomható egy villával vagy fakanállal. Ezután átszűrjük és jól kinyomkodjuk a levét. A zselatint 50 ml tejbe keverjük és félrerakjuk. A tejszínt, tejet, porcukrot és a szederlevet felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatint. A megsült, kihűlt tésztára kenünk egy réteg szederlekvárt, erre ráöntjük a szedres-tejes keveréket és hűtőbe rakjuk 4-5 órára. Mikor megdermedt a süti, díszíthetjük a tetejét friss szederrel és habcsókokkal.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások