Hozzávalók
- 230 g liszt
- 240 ml tej
- 3 ek cukor
- 18 g élesztő
- 1 db tojás
- 1 csipet só
Hozzávalók
- 230 g liszt
- 240 ml tej
- 3 ek cukor
- 18 g élesztő
- 1 db tojás
- 1 csipet só
A lisztet egy tálba mérjük. A tejet megmelegítjük, beleszórunk 1 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 3-4 percig pihentetjük. A pihentetés után beleöntjük az élesztős tejet a lisztbe, hozzáadjuk a maradék cukrot, belekeverjük a tojást és a sót. Egy fakanállal alaposan, kb. 6-7 percig keverjük a tésztát, majd letakarjuk egy konyharuhával, és 30 percig pihentetjük.
Ha van tarkedlisütőnk, azt, ha nincs, akkor egy teflonserpenyőt vékonyan átkenünk olajjal, és kisebb, evőkanálnyi mennyiségeket rakunk rá. 1-2 percig sütjük az egyik felét, majd ha már szép aranybarna, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Ha tetszett a tarkedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!