Hozzávalók
A tésztához
- 185 g liszt
- 1 csipet só
- 2 ek porcukor
- 85 g hideg vaj (kockákra vágva)
- 1 db tojás
- 1 - 2 ek hideg víz
A túrótöltelékhez
- 250 g túró
- 3 ek porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 ek búzadara
- 1 db citrom reszelt héja
A meggytöltelékhez
- 3 marék meggy (fagyasztott vagy befőtt)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 50 ml meggylé (vagy víz)
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 ek cukor
Hozzávalók
A tésztához
- 185 g liszt
- 1 csipet só
- 2 ek porcukor
- 85 g hideg vaj (kockákra vágva)
- 1 db tojás
- 1 - 2 ek hideg víz
A túrótöltelékhez
- 250 g túró
- 3 ek porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 ek búzadara
- 1 db citrom reszelt héja
A meggytöltelékhez
- 3 marék meggy (fagyasztott vagy befőtt)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 50 ml meggylé (vagy víz)
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 ek cukor
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 percre hűtőbe dobjuk.
A túrótöltelék hozzávalóit összekeverjük. A meggyet lecsepegtetjük, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd pár perc alatt összefőzzük, hogy a keményítő kicsit besűríthesse a „ragut”.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kb. a ⅔-át lisztezett felületen kinyújtjuk, és a piteformába simítjuk úgy, hogy a forma oldalára is jusson. Erre mehet a túró, majd rá a meggytöltelék. A maradék tésztát kinyújtuk, csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a pite tetejét. Lekenjük tojással, megszórjuk cukorral, és 180 fokra előmelegített sütőben, kn. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a túrós-meggyes pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!