A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A piskótalapokhoz
- 100 g vaj
- 3 ek méz
- 400 g finomliszt
- 50 g porcukor
- 15 g holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 100 ml tej
A csokis-rumos krémhez
- 300 ml tej
- 1 csomag csokis pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 50 g étcsoki
- 120 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 100 g porcukor
- 3 ek rumaroma
A kókuszos krémhez
- 350 ml tej
- 1 csomag kókuszos pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 40 g kókuszreszelék
- 120 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 100 g porcukor
A tetejére
- 100 g étcsoki
- 1 ek étolaj
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A piskótalapokhoz
- 100 g vaj
- 3 ek méz
- 400 g finomliszt
- 50 g porcukor
- 15 g holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 100 ml tej
A csokis-rumos krémhez
- 300 ml tej
- 1 csomag csokis pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 50 g étcsoki
- 120 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 100 g porcukor
- 3 ek rumaroma
A kókuszos krémhez
- 350 ml tej
- 1 csomag kókuszos pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 40 g kókuszreszelék
- 120 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 100 g porcukor
A tetejére
- 100 g étcsoki
- 1 ek étolaj
A vadász szelet első lépéseként a tésztához a vajat és a mézet egy kicsi lábasban összeolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy robotgép segítségével enyhén ragadós tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 3 egyforma részre osztjuk és egy sodrófával tepsi méretűre nyújtjuk őket. Ha nagyon ragadós lenne, vizes kézzel és eszközökkel könnyíthetünk a dolgunkon. Egyesével, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük a tésztalapokat.
A csokis krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, s folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon sűrű pudingot főzünk belőle, majd elkeverjük benne az étcsokit, hogy elolvadjon. Ha kihűlt, a vajat kikeverjük a porcukorral és a rumaromával, majd belekeverjük a pudingot.
A kókuszos krémhez a kókuszos pudingport elkeverjük a tejben, és ezt szintén sűrű pudinggá főzzük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. Ha kihűlt, ehhez is kikeverjük a vajat a porcukorral, és hozzáadjuk a pudingot.
Az alsó piskótarétegre kerül a csokis krém, erre jöhet a második tészta, ezután elkenjük rajta a kókuszos krémet, majd ráhelyezzük a legfelső tésztaréteget.
Utolsó lépésként vízgőz felett összeolvasztjuk a csokit az olajjal, ráöntjük a süti tetejére, majd megvárjuk, hogy megdermedjen és szeletelhetjük is.
- Elkészítési idő: 45 perc
- Hűtési idő: 2 óra
Ha tetszett a vadász szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!