Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Vaníliás karika házilag

Hozzávalók

2
tepsihez
+
50 g kukoricaliszt
350 g liszt
1 csipet só
250 g vaj
180 g porcukor
2 db tojássárgája
6 g sütőpor
25 g bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

A csokimázhoz

150 g étcsoki
1 ek olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vaníliás karika házilag

Ha esténként szeretsz tejet szürcsölgetni és mellé nassolgatni, akkor erre tökéletes lehetőséget nyújt a vaníliás karika! Ráadásul sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád!
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

2
tepsihez
+
50 g kukoricaliszt
350 g liszt
1 csipet só
250 g vaj
180 g porcukor
2 db tojássárgája
6 g sütőpor
25 g bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

A csokimázhoz

150 g étcsoki
1 ek olaj
Bevásárlólistához adom

A liszteket összekeverjük a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk. Fóliába tekerjük és 20 percre hűtőbe tesszük pihenni.

A vaníliás karika elkészítése

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 1,5 centi vastagságúra, és egy 7 centi átmérőjű formával kiszaggatjuk a karikákat. A közepükbe egy 3 centi átmérőjű lyukat szúrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük a karikákat. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat.

A kihűlt karikák alját belemártjuk az olvasztott csokiba, késsel kicsit lehúzzuk a felesleges csokit, majd sütőpapírra tesszük őket. Miután a csoki megdermedt, már lehet is enni!

Ha tetszett a vaníliás karika receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások