Hirdetés
Instant

Málnahabos Viktória-piskóta

Hozzávalók

1
27 cm-es tortaformához
+

A málnahabhoz

250 g málna
3 ek cukor
1 filter citromfűtea
1 filter mentatea
2 db fahéjrúd
5 db szegfűszeg
1 csomag zselatin (20 g)
500 ml habtejszín

A málnalekvárhoz

250 g málna
2 ek cukor
1 fél csomag zselatin

A piskótához

120 g vaj
100 g porcukor
6 db tojás
24 g vaníliás cukor
120 g liszt
1 csipet só
1 tk sütőpor

A díszítéshez

50 g ribizli
8 - 10 szem málna
50 g fehér csokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Málnahabos Viktória-piskóta

Ez a torta olyan, akár maga az angol királynő (na persze nem Viktória, hanem inkább az ükunokája, II. Erzsébet) könnyeden elegáns, és jól áll neki a pink. Nem mellesleg tökéletes egy meleg nyári napon.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
27 cm-es tortaformához
+

A málnahabhoz

250 g málna
3 ek cukor
1 filter citromfűtea
1 filter mentatea
2 db fahéjrúd
5 db szegfűszeg
1 csomag zselatin (20 g)
500 ml habtejszín

A málnalekvárhoz

250 g málna
2 ek cukor
1 fél csomag zselatin

A piskótához

120 g vaj
100 g porcukor
6 db tojás
24 g vaníliás cukor
120 g liszt
1 csipet só
1 tk sütőpor

A díszítéshez

50 g ribizli
8 - 10 szem málna
50 g fehér csokoládé
Bevásárlólistához adom

A Viktória-piskóta habjához a málnát felfőzzük a cukorral, a teákat és a fűszereket leforrázzuk 200 ml vízzel, és ázni hagyjuk 10 percet. A kiáztatott tea levét ráöntjük a cukorral átfuttatott málnára, ettől lesz friss az íze. A zselatint beáztatjuk a csomag leírásának megfelelő módon, hozzáadjuk a málnához, együtt is felforraljuk, majd az egészet összeturmixoljuk. Finom szűrőn vagy szőrszitán átszűrjük, és hagyjuk kicsit hűlni.

A piskótához a vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd gyors, széles mozdulatokkal hozzákeverjük a tojások sárgáját. A fehérjéket felhabosítjuk a vaníliás cukorral.

Az egészet egybeforgatjuk az átszitált liszttel, sóval és a sütőporral, egy tortaformába borítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 50 percre.

Amíg sül a tészta, elkészítjük el a málnalekvárt, amihez a második adag málnát forraljuk egybe a cukorral és a beáztatott zselatinnal.

Az összeállításhoz kemény habot verünk a tejszínből, és a felét összekeverjük az átszűrt málnás pürével, majd habzsákba tesszük, hogy szép habgolyókat tudjunk nyomi az alsó piskótalap szélére. 

A piskótát kettévágjuk, az aljára kenünk először a málnalekvárból, majd a málnahabot nyomózsákkal nyomjuk rá, és a középen fennmaradó helyet egységesen kitöltjük a málnahabbal.

Málnahabos Viktória-piskóta

A piskóta tetejével lefedjük, majd felülre is koncentrikusan habgömböket nyomunk. Nem tűnik látványosnak, de a végén az egész tetejét megszórjuk friss gyümölcsökkel és kevés fehér csokoládéval, majd hagyjuk pihenni egy órát a hűtőben.

Ha tetszett a málnahabos Viktória-piskóta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások