Hozzávalók
A piskótatekercshez:
- 6 db tojás
- 100 g cukor
- 120 g liszt
- 1 csipet só
- 1 üveg eperlekvár
A krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 100 g porcukor
- ½ db vaníliarúd
- 30 g liszt
- 300 ml tej
- 30 g puha vaj
- 500 g mascarpone
A díszítéshez és a rétegek közé:
- 600 g eper
- 1 - 2 marék áfonya
Hozzávalók
A piskótatekercshez:
- 6 db tojás
- 100 g cukor
- 120 g liszt
- 1 csipet só
- 1 üveg eperlekvár
A krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 100 g porcukor
- ½ db vaníliarúd
- 30 g liszt
- 300 ml tej
- 30 g puha vaj
- 500 g mascarpone
A díszítéshez és a rétegek közé:
- 600 g eper
- 1 - 2 marék áfonya
A krémhez a tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, liszttel, porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd kevergetve addig főzzük amíg pudingállagú krémet kapunk. A krémet lefedjük egy folpackkal és hagyjuk kihűlni. A kihűlt alapot robotgéppel krémesítjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a puha vajat.
A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral és egy csipet sóval kihabosítjuk, majd a lisztet és a fehérjehabot 2-3 lépésben beleforgatjuk. A masszát szilikonos sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd még forrón feltekerjük a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát megkenjük eperlekvárral, szorosan visszatekerjük tekercs alakúra és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket félbevágjuk, kirakjuk vele a tál alját és rakunk a tál szélére is. Az eprek nagy részét összevágjuk kisebb kockákra. A krém felét a piskótarétegre halmozzuk, megszórjuk friss eperrel és áfonyával. Erre jön egy újabb réteg piskótatekercs, szintén úgy, hogy a tál oldalára is kerüljön belőle, majd a krém másik fele, amit a maradék piskótatekercsekkel, eperrel, áfonyával díszítünk, végül megszórjuk porcukorral.
Ha tetszett a piskótatekercses epres trifle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!