Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

WOW: Piskótatekercses epres trifle

Hozzávalók

1
db 17 cm átmérőjű, 9 cm mély tálhoz
+

A piskótatekercshez:

6 db tojás
100 g cukor
120 g liszt
1 csipet só
1 üveg eperlekvár

A krémhez:

3 db tojássárgája
100 g porcukor
½ db vaníliarúd
30 g liszt
300 ml tej
30 g vaj
500 g mascarpone

A díszítéshez és a rétegek közé:

600 g eper
1 - 2 marék áfonya
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

WOW: Piskótatekercses epres trifle

A trifle egy szexi angol édesség, ami nemcsak csodaszép, de megúszós is. És ha most azt gondoljátok, hogy az ilyen recepteket meg kell becsülni, akkor tegyetek is így! :D Fussátok végig a receptet, aztán állítsatok össze egy adagot!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 17 cm átmérőjű, 9 cm mély tálhoz
+

A piskótatekercshez:

6 db tojás
100 g cukor
120 g liszt
1 csipet só
1 üveg eperlekvár

A krémhez:

3 db tojássárgája
100 g porcukor
½ db vaníliarúd
30 g liszt
300 ml tej
30 g vaj
500 g mascarpone

A díszítéshez és a rétegek közé:

600 g eper
1 - 2 marék áfonya
Bevásárlólistához adom

A krémhez a tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, liszttel, porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd kevergetve addig főzzük amíg pudingállagú krémet kapunk. A krémet lefedjük egy folpackkal és hagyjuk kihűlni. A kihűlt alapot robotgéppel krémesítjük, majd hozzákeverjük a mascarponét.

A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral és egy csipet sóval kihabosítjuk, majd a lisztet és a fehérjehabot 2-3 lépésben beleforgatjuk. A masszát szilikonos sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd még forrón feltekerjük a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát megkenjük eperlekvárral, szorosan visszatekerjük tekercs alakúra és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket félbevágjuk, kirakjuk vele a tál alját és rakunk a tál szélére is. Az eprek nagy részét összevágjuk kisebb kockákra. A krém felét a piskótarétegre halmozzuk, megszórjuk friss eperrel és áfonyával. Erre jön egy újabb réteg piskótatekercs, szintén úgy, hogy a tál oldalára is kerüljön belőle, majd a krém másik fele, amit a maradék piskótatekercsekkel, eperrel, áfonyával díszítünk, végül megszórjuk porcukorral.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások