Csirkemell receptek

Csirkésrakottbrokkoliéskarfiol

Csirkés rakott brokkoli és karfiol

Hozzávalók
500 g
karfiol
300 g
brokkoli
300 g
csirkemellfilé
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
kókuszolaj + a tepsi kikenéséhez
só, bors
200 ml
passata
100 ml
csirkealaplé
1 csipet
1 mk
kömény
0.5 mk
oregánó
2 ek
zabpehelyliszt
200 g
konzerv kókusztej

Elkészítés

A csirkés rakott brokkoli és karfiol elkészítéséhez a karfiolt kisebb darabokra bontjuk, egy aprítóba rakjuk, és lezúzzuk, majd félretesszük. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a szárát pedig kisebb darabokra vágjuk, a csirkemellet kb. 1 cm-es kockákra daraboljuk.

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és a kókuszolajon üvegesre pirítjuk egy serpenyőben, majd rádobjuk a csirkemellet, és ezt is átpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Amikor lepirultak a csirkekockák, felöntjük a passatával és az alaplével, forralunk rajta egyet, belerakjuk a majorannát, a köményt és az oregánót, átkeverjük, és elzárjuk alatta a lángot.

Egy tepsit átkenünk kókuszolajjal, megszórjuk a zabpehelyliszttel, és egymásra rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg brokkoli, majd karfiolrizs, erre a passatás csirke és az átkevert kókusztej, majd újra egy réteg mindenből. A tepsit 190 fokos sütőbe toljuk 35-40 percre, és ha elkészült, tálalhatjuk is.

csirkés rakott brokkoli és karfiol
Csirkés rakott brokkoli és karfiol

Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 20 perc
Sütés: 35-40 perc
Összesen: 70-75 perc

Még több csirkés kaja:

Grillezett saláta narancsos csirkével
Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell
Illatos-omlós csirke

www.streetkitchen.hu

A rakott, tepsis ételek ideje soha nem fog lejárni, így most lightosabb verzióban készítettünk egy brokkolis, karfiolrizses, csirkés változatot.

Hozzávalók

4 - 6 főre
500 g
karfiol
300 g
brokkoli
300 g
csirkemellfilé
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
kókuszolaj + a tepsi kikenéséhez
só, bors
200 ml
passata
100 ml
csirkealaplé
1 csipet
1 mk
kömény
0.5 mk
oregánó
2 ek
zabpehelyliszt
200 g
konzerv kókusztej

A csirkés rakott brokkoli és karfiol elkészítéséhez a karfiolt kisebb darabokra bontjuk, egy aprítóba rakjuk, és lezúzzuk, majd félretesszük. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a szárát pedig kisebb darabokra vágjuk, a csirkemellet kb. 1 cm-es kockákra daraboljuk.

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és a kókuszolajon üvegesre pirítjuk egy serpenyőben, majd rádobjuk a csirkemellet, és ezt is átpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Amikor lepirultak a csirkekockák, felöntjük a passatával és az alaplével, forralunk rajta egyet, belerakjuk a majorannát, a köményt és az oregánót, átkeverjük, és elzárjuk alatta a lángot.

Egy tepsit átkenünk kókuszolajjal, megszórjuk a zabpehelyliszttel, és egymásra rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg brokkoli, majd karfiolrizs, erre a passatás csirke és az átkevert kókusztej, majd újra egy réteg mindenből. A tepsit 190 fokos sütőbe toljuk 35-40 percre, és ha elkészült, tálalhatjuk is.

csirkés rakott brokkoli és karfiol
Csirkés rakott brokkoli és karfiol

Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 20 perc
Sütés: 35-40 perc
Összesen: 70-75 perc

Még több csirkés kaja:

Grillezett saláta narancsos csirkével
Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell
Illatos-omlós csirke

Ha tetszett a Csirkés rakott brokkoli és karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept