Csirkemell receptek

Mexikóicsirkeraguquinoávalésbabbal

Mexikói csirkeragu quinoával és babbal

Hozzávalók
800 g
csirkemellfilé
4 ek
kókuszolaj
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 db
kaliforniai paprika
3 ek
csípős paszta
1 tk
Cayenne-bors
só, bors
800 ml
csirkealaplé
800 ml
konzerv aprított paradicsom
140 g
quinoa
3 tk
római kömény
2 tk
őrölt koriander
400 g
konzerv pinto bab
2 db
lime
2 ek
natúr joghurt
1 csokor
koriander

Elkészítés

A csirkemelleket felkockázzuk, majd egy lábasban felhevítjük a kókuszolajat. Rádobjuk a csirkemellkockákat, és magas hőfokon alaposan lepirítjuk. Míg pirulnak, finomra vágjuk a vöröshagymát, és ezt is hozzádobjuk, így pirítjuk tovább 3-4 percig. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, az 1 cm-es kockákra vágott kaliforniai paprika, a csípős paszta, a Cayenne-bors, só, bors, és 2-3 perc alatt még odapörkölünk neki. 

Ezután felöntjük az alaplével és az aprított paradicsommal. Hozzádobjuk a quinoát is, lefedjük, és addig főzzük közepes lángon, amíg a quinoa megpuhul, közben 3-4 percenként átkeverjük.

Mikor megfőtt a quinoa, mehet hozzá a többi fűszer, majd a pinto bab, és 5 perc alatt összerottyantjuk. Lehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a lime-ok kifacsart levét, majd natúr joghurttal és friss korianderrel tálaljuk.

mexikoi-csirkeragu-quinoaval-es-babbal-1
Mexikói csirkeragu quinoával és babbal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több fitt, csirkés kaja:

Roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával

Korianderes-citrusos sütőtökpüré sült csirkemellel és sörös mártással

Sütőben sült magos-parmezános csirke céklás burgonyapürével és céklaslaw-val

www.streetkitchen.hu

Ez az egytálétel tele van mindennel, ami ahhoz kell, hogy rendesen bedurranjanak az izmok edzés után. Na meg ugye az sem mellékes, hogy egy lábasban készül el az egész. Szerintem hivatalosan is bekerülhetne az ultimate edzős kaják listájába. Ha nem csíped a csípős kajákat, hagyd ki belőle nyugodtan, úgy is nagyot fog robbanni.

Hozzávalók

4 főre
800 g
csirkemellfilé
4 ek
kókuszolaj
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 db
kaliforniai paprika
3 ek
csípős paszta
1 tk
Cayenne-bors
só, bors
800 ml
csirkealaplé
800 ml
konzerv aprított paradicsom
140 g
quinoa
3 tk
római kömény
2 tk
őrölt koriander
400 g
konzerv pinto bab
2 db
lime
2 ek
natúr joghurt
1 csokor
koriander

A csirkemelleket felkockázzuk, majd egy lábasban felhevítjük a kókuszolajat. Rádobjuk a csirkemellkockákat, és magas hőfokon alaposan lepirítjuk. Míg pirulnak, finomra vágjuk a vöröshagymát, és ezt is hozzádobjuk, így pirítjuk tovább 3-4 percig. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, az 1 cm-es kockákra vágott kaliforniai paprika, a csípős paszta, a Cayenne-bors, só, bors, és 2-3 perc alatt még odapörkölünk neki. 

Ezután felöntjük az alaplével és az aprított paradicsommal. Hozzádobjuk a quinoát is, lefedjük, és addig főzzük közepes lángon, amíg a quinoa megpuhul, közben 3-4 percenként átkeverjük.

Mikor megfőtt a quinoa, mehet hozzá a többi fűszer, majd a pinto bab, és 5 perc alatt összerottyantjuk. Lehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a lime-ok kifacsart levét, majd natúr joghurttal és friss korianderrel tálaljuk.

mexikoi-csirkeragu-quinoaval-es-babbal-1
Mexikói csirkeragu quinoával és babbal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több fitt, csirkés kaja:

Roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával

Korianderes-citrusos sütőtökpüré sült csirkemellel és sörös mártással

Sütőben sült magos-parmezános csirke céklás burgonyapürével és céklaslaw-val

Ha tetszett a mexikói csirkeragu quinoával és babbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése