Hozzávalók
- 1 kg sütőtök
- 2 szál póréhagyma
- 1 doboz barna sör (500 ml-es kiszerelés)
- 5 ek kókuszolaj
- só, bors
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 tk chilipor
- 480 g csirkemellfilé
- 100 ml habtejszín
- 2 db citrom
- 1 csokor koriander
- 2 ek keményítő
A tálaláshoz
- ½ csokor koriander
Hozzávalók
- 1 kg sütőtök
- 2 szál póréhagyma
- 1 doboz barna sör (500 ml-es kiszerelés)
- 5 ek kókuszolaj
- só, bors
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 tk chilipor
- 480 g csirkemellfilé
- 100 ml habtejszín
- 2 db citrom
- 1 csokor koriander
- 2 ek keményítő
A tálaláshoz
- ½ csokor koriander
A sütőtököt megpucoljuk, felvágjuk közepes méretű darabokra, és egy tepsibe dobjuk az 1 cm-es karikára vágott póréhagymával együtt. Meglocsoljuk a sörrel, mehet hozzá 3 evőkanálnyi kókuszolaj, só, bors, a szerecsendió, a fokhagymagerezdek és a chilipor. Az egészet lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 40 percre.
A csirkemelleket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, magasabb hőfokon alaposan körbepirítjuk a maradék kókuszolajon, majd serpenyővel együtt a sütőbe dobjuk 8-10 percre. Mikor megsült, KONYHARUHÁVAL (igen, nekem sikerült anélkül ráfognom, és megégettem a kezem :D) megfogjuk a serpenyő nyelét, kivesszük, a csirkemelleket egy tányérra szedjük, és 5 perc elteltével megfordítjuk őket.
A megsült zöldségeket kiszedjük egy turmixgépbe, de a sörös levet, ami alatta van, véletlenül se öntsük ki, hiszen abból lesz a mártás. A tököt, a póréhagymát és a fokhagymát leturmixoljuk a tejszínnel, a citromok levével és a friss korianderrel együtt. A pürét ezután nyugodtan átpasszírozhatjuk egy spatula segítségével egy szűrőn, ha még krémesebb állagot szeretnénk elérni.
Az étel befejezése és tálalás
A sörös levet, amiben a zöldségek sültek, egy gyorsforralóba öntjük, csomómentesre keverjük a keményítővel, és közepes lángon elkezdjük forralni. Mikor kezd redukálódni, azaz sűrűsödni a mártás, lekapjuk a lángról, és jöhet is a tálalás. Egy adag sütőtökpürét kanalazunk a tányérra, ráfektetjük a csirkemellet, nyakon öntjük a mártással, és végül megszórjuk aprított korianderrel.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett a korianderes-citrusos sütőtökpüré sült csirkemellel és sörös mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ezekben a kajákban is tuti a koriander:
Miso szószos halfilé ázsiai coleslaw-val
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 28 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 9 g
Kalória: 207 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 112.81 g
Szénhidrát: 22.05 g
Zsír: 34.53 g
Kalória: 829.24 kcal