Az almás-répás energiagolyóhoz a datolyát, a sót, a vaníliát és a mogyoróvajat egy aprítóban krémesítjük, majd hozzákeverjük a kis lyukú reszelőn lereszelt répát, céklát és almát. Ezután a masszához keverjük a mandulalisztet, a zabpelyhet, a fahéjat és a kókuszreszeléket.
A masszát lefedve a hűtőbe tesszük 1 órára, majd diónyi golyókat formázunk belőle, végül kókuszreszelékbe forgatjuk őket.
Almás-répás energiagolyók (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20 perc
Hűtés: 60 perc
Összesen: 80 perc
Rendszeresen sportolsz vagy épp elkezdenéd a felkészülést? Nézz szét további fitt kajáink között, amik felpörgetnek:
Ha szeretnétek valami extra energiaforrást, és jól jön, ha egy kis zöldséget is bele tudtok csempészni, akkor ez egy tökéletes választás.
Hozzávalók
15 - 20 darabhoz
75 g
datolya
(mag nélkül)
1 csipet
só
1 tk
vaníliaaroma
3 ek
mogyoróvaj
50 g
répa
50 g
cékla
50 g
alma
70 g
mandulaliszt
50 g
apró szemű zabpehely
1 nagy csipet
őrölt fahéj
3 ek
kókuszreszelék + 2 ek a beleforgatáshoz
Az almás-répás energiagolyóhoz a datolyát, a sót, a vaníliát és a mogyoróvajat egy aprítóban krémesítjük, majd hozzákeverjük a kis lyukú reszelőn lereszelt répát, céklát és almát. Ezután a masszához keverjük a mandulalisztet, a zabpelyhet, a fahéjat és a kókuszreszeléket.
A masszát lefedve a hűtőbe tesszük 1 órára, majd diónyi golyókat formázunk belőle, végül kókuszreszelékbe forgatjuk őket.
Almás-répás energiagolyók (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20 perc
Hűtés: 60 perc
Összesen: 80 perc
Rendszeresen sportolsz vagy épp elkezdenéd a felkészülést? Nézz szét további fitt kajáink között, amik felpörgetnek:
Ha tetszett az Almás-répás energiagolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!