Hozzávalók
A töltelékhez
- 100 g vörös quinoa
- 100 g quinoa
- 100 g sárgarépa
- 50 g szárzeller
- 50 g pekándió
- 2 szál újhagyma
- 1 kis csokor bazsalikom
- 300 g sós lében eltett tonhal (nettó tömeg)
- 100 g gránátalmamag
- 100 ml olívaolaj
- ½ db citrom leve
- só, bors
Az összeállításhoz
- 6 db teljes kiőrlésű tortillalap (vagy esetleg sima is jó)
Hozzávalók
A töltelékhez
- 100 g vörös quinoa
- 100 g quinoa
- 100 g sárgarépa
- 50 g szárzeller
- 50 g pekándió
- 2 szál újhagyma
- 1 kis csokor bazsalikom
- 300 g sós lében eltett tonhal (nettó tömeg)
- 100 g gránátalmamag
- 100 ml olívaolaj
- ½ db citrom leve
- só, bors
Az összeállításhoz
- 6 db teljes kiőrlésű tortillalap (vagy esetleg sima is jó)
A tonhalas-quinoás wrap töltelékhez a kétfajta quinoát alaposan átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben, alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a levet majdnem teljesen felszívta, ezután lefedjük, és hagyjuk állni 10-20 percet.
A sárgarépát és a zellerszárat kb. 3 mm-es kockákra vágjuk. A pekándiót rusztikusan átvágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a bazsalikomot vékonyra vágjuk. Ha ezekkel megvagyunk, mindent egy nagy tálba rakunk, hozzákeverjük a gránátalmamagokat, az olívaolajat és a citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tortillalapokat egy füstölgő, száraz, tapadásmentes serpenyőben oldalanként pár másodperc alatt odakapatjuk. Teszünk rá a töltelékből, majd a jobb és bal oldalából is behajtunk kb. 3 cm-t, feltekerjük, és ha szeretnénk, kettévágjuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a tonhalas-quinoás wrap receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több wrap:
Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 24 g
Kalória: 271 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 19.1 g
Szénhidrát: 77.2 g
Zsír: 141.5 g
Kalória: 1627.7 kcal