Hozzávalók
A teriyaki lazachoz
- 3 cm friss gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 ek szójaszósz
- 20 g barna cukor
- 1 ek méz
- 1 ek mirin
- 1 tk szezámolaj
- 1 ek étkezési keményítő
- 50 ml víz
- 4 szelet lazacfilé (kb. 120 g / szelet)
A tálaláshoz
- 1 ek pirított szezámmag
- 1 szál újhagyma
- főtt jázmin rizs
Hozzávalók
A teriyaki lazachoz
- 3 cm friss gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 ek szójaszósz
- 20 g barna cukor
- 1 ek méz
- 1 ek mirin
- 1 tk szezámolaj
- 1 ek étkezési keményítő
- 50 ml víz
- 4 szelet lazacfilé (kb. 120 g / szelet)
A tálaláshoz
- 1 ek pirított szezámmag
- 1 szál újhagyma
- főtt jázmin rizs
A teriyaki lazac elkészítését a szósszal kezdjük, amihez a gyömbért és a fokhagymát nagyon apróra reszeljük, majd az összes alapanyaggal együtt belekeverjük a vízbe. Alaposan átkeverjük, hogy a keményítő és a barna cukor teljesen feloldódjon.
A lazacszeleteket beáztatjuk a szószba, és fóliával lefedve 30 percig hagyjuk pácolódni.
Ha letelt az idő, a lazacokat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 15 percre.
A megmaradt pácolólevet egy gyorsforralóban közepes lángon felforraljuk és besűrítjük, A megsült lazac szeleteket ezzel a sűrű mázzal megkenve tálaljuk. Megszórjuk szezámmaggal és aprított újhagymával, és gőzölt jázmin rizzsel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Pácolás: 30 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a teriyaki lazac receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több japán recept:
Pirított házi udon tészta marhahússal és zöldségekkel