A BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato elkészítéséhez az édesburgonyákat alaposan megmossuk, megszurkáljuk egy villával, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára (mérettől függően ez az idő egy kicsivel lehet több vagy kevesebb). Ha ennél gyorsabb megoldást kerestek, a mikróba dobva, maximum fokozaton ugyanez a krumpli nagyjából 25 perc alatt elkészül.
A BBQ raguhoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon elkezdjük pirítani a kókuszolajon. 4-5 perc pirítás után hozzátesszük a darált pulykát, és addig pirítjuk, amíg teljesen ki nem fehéredett (kb. 5 perc), majd megszórjuk a chipotlepehellyel, a füstölt paprikával, beletesszük a babérlevelet, elkeverjük, aztán jöhet rá a szójaszósz, a balzsamecet és a light ketchup. Felöntjük 200 ml vízzel, és addig forraljuk, amíg a folyadék be nem sűrűsödött (szinte teljesen el kell forralni, ez kb. 20 perc, nagy lángon). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és annyi édesítőszert teszünk bele, amilyen édesen szeretjük a BBQ szószt.
A paprikasalsához a paprikát kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra, a lila hagymát, jalapenót, a petrezselymet és a koriandert finomra vágjuk. Összekeverjük a felvágott alapanyagokat az olívaolajjal, a fehérborecettel, a sóval és a borssal.
Az édesburgonyát egy késsel hosszában félbevágjuk, de nem az aljáig, csak addig, hogy meg tudjuk tölteni, és óvatosan, enyhén széthúzzuk. Megtöltjük a raguval, majd teszünk rá a salsából, és tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 90 perc
Még édesburgonyás recept:
Édesburgonyás muffin
Rakott édesburgonya
Házi édesburgonya-tészta tejszínes parajjal és sült csirkével