Húsos kaják

BBQpulykahúsosédesburgonyajacketpotato

BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato

Hozzávalók
4 db
közepes nagyságú édesburgonya
(300 g/db)
A BBQ raguhoz
200 g
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
20 g
kókuszolaj
500 g
darált pulykahús
1 csipet
chipotlepehely
1 tk
füstölt paprika
2 db
babérlevél
1 ek
szójaszósz
(10 ml)
1 ek
balzsamecet
(10 ml)
4 ek
light ketchup
200 ml
víz
só, bors
édesítőszer
(ízlés szerint)
A paprikasalsához
180 g
sárga pritaminpaprika
30 g
lila hagyma
30 g
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
koriander
1 ek
olívaolaj
1.5 ek
fehérborecet
(kb. 15 ml)
só, bors

Elkészítés

A BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato elkészítéséhez az édesburgonyákat alaposan megmossuk, megszurkáljuk egy villával, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára (mérettől függően ez az idő egy kicsivel lehet több vagy kevesebb). Ha ennél gyorsabb megoldást kerestek, a mikróba dobva, maximum fokozaton ugyanez a krumpli nagyjából 25 perc alatt elkészül.

A BBQ raguhoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon elkezdjük pirítani a kókuszolajon. 4-5 perc pirítás után hozzátesszük a darált pulykát, és addig pirítjuk, amíg teljesen ki nem fehéredett (kb. 5 perc), majd megszórjuk a chipotlepehellyel, a füstölt paprikával, beletesszük a babérlevelet, elkeverjük, aztán jöhet rá a szójaszósz, a balzsamecet és a light ketchup. Felöntjük 200 ml vízzel, és addig forraljuk, amíg a folyadék be nem sűrűsödött (szinte teljesen el kell forralni, ez kb. 20 perc, nagy lángon). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és annyi édesítőszert teszünk bele, amilyen édesen szeretjük a BBQ szószt.

A paprikasalsához a paprikát kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra, a lila hagymát, jalapenót, a petrezselymet és a koriandert finomra vágjuk. Összekeverjük a felvágott alapanyagokat az olívaolajjal, a fehérborecettel, a sóval és a borssal.

Az édesburgonyát egy késsel hosszában félbevágjuk, de nem az aljáig, csak addig, hogy meg tudjuk tölteni, és óvatosan, enyhén széthúzzuk. Megtöltjük a raguval, majd teszünk rá a salsából, és tálaljuk.

BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato
BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato

Elkészítési idő: kb. 90 perc

Még édesburgonyás recept:

Édesburgonyás muffin
Rakott édesburgonya
Házi édesburgonya-tészta tejszínes parajjal és sült csirkével

www.streetkitchen.hu

Édeskés BBQ ragu és édesburgonya egy pikáns, savas salsával? NANÁÁÁÁ! Laktató, energiadús, finom és szaftos, csak arra vigyázzatok, hogy szalvétát is készítsetek oda, hogy meg tudjátok törölni magatokat, mert ezt nem lehet nem habzsolva elpusztítani.

Hozzávalók

4 főre
4 db
közepes nagyságú édesburgonya
(300 g/db)
A BBQ raguhoz
200 g
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
20 g
kókuszolaj
500 g
darált pulykahús
1 csipet
chipotlepehely
1 tk
füstölt paprika
2 db
babérlevél
1 ek
szójaszósz
(10 ml)
1 ek
balzsamecet
(10 ml)
4 ek
light ketchup
200 ml
víz
só, bors
édesítőszer
(ízlés szerint)
A paprikasalsához
180 g
sárga pritaminpaprika
30 g
lila hagyma
30 g
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
koriander
1 ek
olívaolaj
1.5 ek
fehérborecet
(kb. 15 ml)
só, bors

A BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato elkészítéséhez az édesburgonyákat alaposan megmossuk, megszurkáljuk egy villával, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára (mérettől függően ez az idő egy kicsivel lehet több vagy kevesebb). Ha ennél gyorsabb megoldást kerestek, a mikróba dobva, maximum fokozaton ugyanez a krumpli nagyjából 25 perc alatt elkészül.

A BBQ raguhoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon elkezdjük pirítani a kókuszolajon. 4-5 perc pirítás után hozzátesszük a darált pulykát, és addig pirítjuk, amíg teljesen ki nem fehéredett (kb. 5 perc), majd megszórjuk a chipotlepehellyel, a füstölt paprikával, beletesszük a babérlevelet, elkeverjük, aztán jöhet rá a szójaszósz, a balzsamecet és a light ketchup. Felöntjük 200 ml vízzel, és addig forraljuk, amíg a folyadék be nem sűrűsödött (szinte teljesen el kell forralni, ez kb. 20 perc, nagy lángon). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és annyi édesítőszert teszünk bele, amilyen édesen szeretjük a BBQ szószt.

A paprikasalsához a paprikát kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra, a lila hagymát, jalapenót, a petrezselymet és a koriandert finomra vágjuk. Összekeverjük a felvágott alapanyagokat az olívaolajjal, a fehérborecettel, a sóval és a borssal.

Az édesburgonyát egy késsel hosszában félbevágjuk, de nem az aljáig, csak addig, hogy meg tudjuk tölteni, és óvatosan, enyhén széthúzzuk. Megtöltjük a raguval, majd teszünk rá a salsából, és tálaljuk.

BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato
BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato

Elkészítési idő: kb. 90 perc

Még édesburgonyás recept:

Édesburgonyás muffin
Rakott édesburgonya
Házi édesburgonya-tészta tejszínes parajjal és sült csirkével

Ha tetszett a BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept