Rakott édesburgonya

Hozzávalók

1
kb. 30 x 25 cm-es tepsihez
+
Hozzávaló kipipálva
5 db tojás
Hozzávaló kipipálva
300 g paprikás kolbász
Hozzávaló kipipálva
600 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
850 - 900 g édesburgonya (tisztított mennyiség)
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
4 ek zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Rakott édesburgonya

Ha az édesburgonyát már az összes létező módon felhasználtátok, akkor mindenképpen próbáljátok ki klasszik rakott krumpliként is, mert nem fogtok csalódni! Savanyúsággal és egy kis extra tejföllel csodálatos lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 30 x 25 cm-es tepsihez
+
Hozzávaló kipipálva
5 db tojás
Hozzávaló kipipálva
300 g paprikás kolbász
Hozzávaló kipipálva
600 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
850 - 900 g édesburgonya (tisztított mennyiség)
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
4 ek zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A rakott édesburgonya is megér egy próbát, kicsit könnyebb kaja, mintha sima krumplival csinálnátok, de semmivel sem rosszabb. Ehhez a tojást 10 perc alatt, lobogó, sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk és 3-4 mm vastag szeleteket vágunk belőle. A kolbászt 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. A tejfölt kikeverjük egy kevés sóval és borssal.

Az édesburgonyát 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. A tepsit kikenjük az olajjal, és rápakoljuk a krumpli ⅓-át. Sózzuk, borsozzuk, rákenjük a tejföl ⅓-át, amire jöhet a kolbász ⅓-a és a tojások fele. Ezután újabb ⅓ adag krumpli jön, amit sózunk, borsozunk, erre pedig jöhet a tejföl második ⅓-a, majd a kolbász ⅓-a és a maradék tojás. Erre jöhet a maradék krumpli, amit sózunk, borsozunk. 

A maradék kolbászt én kis kockákra vágtam és belekevertem a tejfölbe, ez ment az utolsó réteg krumpli tetejére. Végül megszórjuk zsemlemorzsával, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40 percre. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul és a krumpli meg nem puhul. Ez kb. még 30 perc. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk legalább 20 percet állni tálalás előtt.

Rakott édesburgonya
Rakott édesburgonya

Ha tetszett a rakott édesburgonya receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Zé-féle rakott krumpli

Spenótos rakott krumpli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?