Házi édesburgonya-tészta tejszínes parajjal és sült csirkével

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

200 g sült, hámozott édesburgonya
1 ek olívaolaj
2 nagy csipet só
220 g liszt

A spenótos mártáshoz

100 g mirelit leveles paraj
60 ml fehérbor
só, bors
1 tk őrölt szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
200 ml tejszín

A sült csirkecombfilékhez

500 g csirkefelsőcomb-filé
só, bors
2 ek olaj

A tálaláshoz

60 g parmezán
1 - 2 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Házi édesburgonya-tészta tejszínes parajjal és sült csirkével

Ha megmaradt egy kis sült édesburgonyád, az egyik legjobb dolog, amit tehetsz vele, hogy tésztát készítesz belőle. A mártást igazából a fantáziádra bízzuk, de ezt a kombót is határozottan érdemes kipróbálni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

200 g sült, hámozott édesburgonya
1 ek olívaolaj
2 nagy csipet só
220 g liszt

A spenótos mártáshoz

100 g mirelit leveles paraj
60 ml fehérbor
só, bors
1 tk őrölt szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
200 ml tejszín

A sült csirkecombfilékhez

500 g csirkefelsőcomb-filé
só, bors
2 ek olaj

A tálaláshoz

60 g parmezán
1 - 2 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A házilag készített édesburgonya-tészta egy elég jó cucc, ki ne hagyjátok!

A puhára sült krumplit alaposan összetörjük egy villával, vagy akár összezúzzuk egy késes aprítóban. A lényeg, hogy homogén massza készüljön belőle. Hozzákeverjük az olajat és a sót, majd elkezdjük beledolgozni a lisztet. A gyúrható, de enyhén tapadós masszát fél órára hűtőbe tesszük pihenni.

A mártáshoz a fagyos spenótot egy kis lábasba tesszük, a fehérborral fedő alatt puhára pároljuk, megszórjuk sóval, borssal, szerecsendióval, belezúzunk 2 gerezd fokhagymát, majd felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Ha krémesebb állagot szeretnétek, egy botmixerrel zúzzátok kicsit össze.

A sózott, borsozott csirkecombokat egy serpenyőben, közepes lángon elkezdjük pirítani az olajon, bőrrel lefelé. A serpenyőt lefedjük, nagyjából 10-12 perc alatt puhára pároljuk a húst, majd fedő nélkül mindkét oldalát szépen lepirítjuk.

A pihentetett tésztát alaposan körbelisztezzük, és sodrófával vagy tésztagéppel vékonyra nyújtjuk. A mi gépünkön az 5-ös fokozatig, ami nagyjából 2 mm vékony tésztát jelent. Ezután késsel vagy géppel hosszúmetéltre vágjuk a tésztánkat, majd forrásban lévő, sós vízbe dobjuk, és 2,5-3 perc alatt készre főzzük. Ezután átszedjük a tejszínes mártásba, és összeforgatjuk.

Tálaláskor a csirkecombokat tetszőlegesen a tésztára aprítjuk, megszórjuk reszelt  parmezánnal, és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. 

édesburgonya-tészta
Házi édesburgonya-tészta tejszínes parajjal és sült csirkével

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a házi tészták is érdekelhetnek:

Bolognai házi tagliatellével

Házi tésztás túrós csusza

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások