Édesburgonyás muffin

Hozzávalók

12
darabhoz
+
1 db édesburgonya (nagyobb, 400 g)
2 db tojás
100 g cukor
120 ml olaj
260 g liszt
1 csipet só
10 g sütőpor
1 tk fahéj
1 mk szerecsendió
½ mk kardamom
½ mk gyömbér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Édesburgonyás muffin

Az édesburgonya a sós ételek mellé is nagyon illik, de elég hasonlóképpen működik, mint a sütőtök. Egyrészt mindkettő narancssárga, de ennek semmi köze nincs ahhoz a tényhez, hogy mindkettőből szuperjó sütiket lehet készíteni, mint például ez a pihe-puha muffin.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+
1 db édesburgonya (nagyobb, 400 g)
2 db tojás
100 g cukor
120 ml olaj
260 g liszt
1 csipet só
10 g sütőpor
1 tk fahéj
1 mk szerecsendió
½ mk kardamom
½ mk gyömbér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az édesburgonyát alufóliába csomagoljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Még melegen aprítóba rakjuk, és krémesre zúzzuk. 

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, valamint az édesburgonya-pürét. Muffinkapszlikkal bélelt muffinsütő formába osztjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük őket.

Édesburgonyás muffin

Ha tetszett a rakott édesburgonya receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Édesburgonya-szendvics

Diétás édesburgonyafánk

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások