Hozzávalók
- 1 db édesburgonya (nagyobb, 400 g)
- 2 db tojás
- 100 g cukor
- 120 ml olaj
- 260 g liszt
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 mk szerecsendió
- ½ mk kardamom
- ½ mk gyömbér
Hozzávalók
- 1 db édesburgonya (nagyobb, 400 g)
- 2 db tojás
- 100 g cukor
- 120 ml olaj
- 260 g liszt
- 1 csipet só
- 10 g sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 mk szerecsendió
- ½ mk kardamom
- ½ mk gyömbér
Az édesburgonyát alufóliába csomagoljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Még melegen aprítóba rakjuk, és krémesre zúzzuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, valamint az édesburgonya-pürét. Muffinkapszlikkal bélelt muffinsütő formába osztjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük őket.
Ha tetszett a rakott édesburgonya receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!