Húsos kaják

„Rizibizi”gerslirizottókacsamellel

„Rizibizi” gerslirizottó kacsamellel

Hozzávalók
2 db
kacsamell
(kb. 150 g / db)
só, bors
250 g
borsó
1 - 1.5 l
alaplé
120 g
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
50 g
zellerszár
3 ek
a kisült kacsazsírból
150 g
gersli
100 ml
száraz vermut
30 g
parmezán
100 g
spenót

Elkészítés

A gerslirizottó kacsamellel nagyon egyszerű étel. A finomra vágott hagymát, fokhagymát és zellerszárat megfonnyasztjuk a kacsazsíron, majd hozzátesszük a gerslit, felöntjük a száraz vermuttal, amit elforralunk. Ezután folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, amíg a gersli háromnegyedig megfőtt. Ekkor hozzáteszünk 100 g borsót, és ezzel fejezzük be a főzést. 

A borsóból 150 grammot 3-4 percig forralunk annyi alaplében, ami ellepi, majd egy aprítógépben, turmixgépben vagy botmixerrel krémesre zúzzuk a spenóttal együtt. A rizottót az 5-10 percig pihentetett kacsamellel fogyasztjuk.

A legvégén belekeverjük a borsókrémet és a reszelt parmezánt. Nagyon krémes  állagot kell hogy kapjunk. 

A kacsamell bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy csak a húsig vágjuk, de a húsba már ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk, és egy hideg, tapadásmentes serpenyőben, bőrével lefelé elkezdjük sütni. A kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, megfordítjuk a húst, és magas hőfokon kérget pirítunk rá. Ezután visszafordítjuk a bőrére, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 6-10 percre, mérettől és sütési fokozattól függően. Ha teljesen átsütve szeretjük, akkor még 5 percet hagyjuk a sütőben.

zoldborsos-gerslirizotto-kacsamellel (2)
„Rizibizi” gerslirizottó kacsamellel

elkészítési idő: kb. 45 perc

Még több fitt rizses kaja!

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Fitt töltött paprika

www.streetkitchen.hu

A mai nap főszereplője a klasszikus rizibizi ízvilág kicsit újragondolva, fitt verzióban. A gersli, azaz árpagyöngy nagyon jó alternatívája a rizsnek, szerintem használhatnánk többet.

Hozzávalók

2 főre
2 db
kacsamell
(kb. 150 g / db)
só, bors
250 g
borsó
1 - 1.5 l
alaplé
120 g
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
50 g
zellerszár
3 ek
a kisült kacsazsírból
150 g
gersli
100 ml
száraz vermut
30 g
parmezán
100 g
spenót

A gerslirizottó kacsamellel nagyon egyszerű étel. A finomra vágott hagymát, fokhagymát és zellerszárat megfonnyasztjuk a kacsazsíron, majd hozzátesszük a gerslit, felöntjük a száraz vermuttal, amit elforralunk. Ezután folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, amíg a gersli háromnegyedig megfőtt. Ekkor hozzáteszünk 100 g borsót, és ezzel fejezzük be a főzést. 

A borsóból 150 grammot 3-4 percig forralunk annyi alaplében, ami ellepi, majd egy aprítógépben, turmixgépben vagy botmixerrel krémesre zúzzuk a spenóttal együtt. A rizottót az 5-10 percig pihentetett kacsamellel fogyasztjuk.

A legvégén belekeverjük a borsókrémet és a reszelt parmezánt. Nagyon krémes  állagot kell hogy kapjunk. 

A kacsamell bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy csak a húsig vágjuk, de a húsba már ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk, és egy hideg, tapadásmentes serpenyőben, bőrével lefelé elkezdjük sütni. A kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, megfordítjuk a húst, és magas hőfokon kérget pirítunk rá. Ezután visszafordítjuk a bőrére, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 6-10 percre, mérettől és sütési fokozattól függően. Ha teljesen átsütve szeretjük, akkor még 5 percet hagyjuk a sütőben.

zoldborsos-gerslirizotto-kacsamellel (2)
„Rizibizi” gerslirizottó kacsamellel

elkészítési idő: kb. 45 perc

Még több fitt rizses kaja!

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval

Fitt töltött paprika

Ha tetszett a „Rizibizi” gerslirizottó kacsamellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept