Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
600 g darált csirkemell
400 g darált csirkecomb
200 g hagyma
20 g kókuszolaj
2 gerezd fokhagyma
1 ½ tk fűszerkömény
1 ½ tk pirospaprika
só, bors
300 g rizs
8 db palermo paprika (vastagabb, nagyobb fajtát válasszatok, amit lehet tölteni)
1 ek paradicsompüré
500 ml zöldségalaplé
2 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés / konzerv)
1 - 2 tk folyékony édesítőszer
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Fitt töltött paprika

A töltött paprika és a paradicsomos gombóc az egyik legnagyobb kedvencem. Fittebb formában is létezik ez az étel, legalábbis én így képzeltem el: nem használunk hozzá se lisztet, se cukrot, ráadásul csirkéből követjük el a merényletet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
600 g darált csirkemell
400 g darált csirkecomb
200 g hagyma
20 g kókuszolaj
2 gerezd fokhagyma
1 ½ tk fűszerkömény
1 ½ tk pirospaprika
só, bors
300 g rizs
8 db palermo paprika (vastagabb, nagyobb fajtát válasszatok, amit lehet tölteni)
1 ek paradicsompüré
500 ml zöldségalaplé
2 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés / konzerv)
1 - 2 tk folyékony édesítőszer
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A fitt töltött paprika elkészítéséhez a kétféle darált húst egy nagyobb tálba tesszük. A hagymát finomra vágjuk, majd közepes lángon, egy serpenyőben üvegesre pároljuk 15 g kókuszolajon. A darált húsra nyomjuk a fokhagymákat, hozzáadjuk a fűszerköményt és a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet rá az üvegesre párolt hagyma is. Alaposan összedolgozzuk, azután hozzáadjuk a rizst, és ezzel is átgyúrjuk. 

A paprikákat kicsumázzuk, majd megtöltjük a mixünkkel. Itt érdemes figyelni, mivel a rizs még dagadni fog, semmiképpen ne töltsétek szorosra!

A paradicsomszószhoz 5 g kókuszolajon, közepes hőfokon, 2-3 perc alatt átpirítjuk a paradicsompürét. Rátesszük a töltött paprikákat, majd felöntjük a zöldségalaplével, és annyi vízzel, amennyi ellepi őket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedve, alacsony hőfokon nagyjából 1-1,5 órán át rotyogtatjuk, de fél óra után hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és a petrezselymet. Ha sűrűbben szeretjük a levét, vegyük ki a paprikákat, és forraljuk vissza. Édesítőszerrel és sóval, borssal ízesítjük, végül pár levél petrezselyemmel díszítjük.

fitt-toltott-paprika

Elkészítési idő: kb. 140 perc

Ha tetszett a fitt töltött paprika receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 27 g

Szénhidrát: 4 g

Zsír: 6 g

Kalória: 190 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 215.92 g

Szénhidrát: 30.25 g

Zsír: 51.01 g

Kalória: 1519.95 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?