Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A bulgurhoz

300 g sütőtök
só, bors
150 g bulgur
2 ek olívaolaj
1 kis csokor friss zsálya
1 csipet chilipehely
1 db citrom

A sertésszűzhöz

50 g chorizo
550 g sertésszűz
só, bors
50 g hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g fekete olajbogyó
1 csipet chilipehely
1 tk füstölt paprika
1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés / konzerv)
200 ml víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sertésszűz őszi bulgurral

Nem feltétlen kell ragaszkodnunk az unalmas csirke-rizs kombóhoz. Ez a sertésszűz a citromtól parfümös bulgurral tálalva szerintem nagy kedvence lesz az ízekre éhező embereknek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A bulgurhoz

300 g sütőtök
só, bors
150 g bulgur
2 ek olívaolaj
1 kis csokor friss zsálya
1 csipet chilipehely
1 db citrom

A sertésszűzhöz

50 g chorizo
550 g sertésszűz
só, bors
50 g hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g fekete olajbogyó
1 csipet chilipehely
1 tk füstölt paprika
1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés / konzerv)
200 ml víz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az őszi bulgurral tálalt sertésszűz elkészítését a körettel kezdjük. Ehhez a sütőtököt 1-2 cm-es kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

A bulgurt bő, sós vízben feltesszük főni, nagyjából 10-15 percig főzzük, majd leszűrjük, mint egy tésztát, és félretesszük.

A chorizót apró, kb. 2 x 2 mm-es kockára vágjuk, majd egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a zsírját. A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, majd a chorizo mellé tesszük a serpenyőbe, és 4-5 perc alatt kérgesítjük. Míg sül a hús, a chorizóhoz hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a szeletelt fokhagymát és az olajbogyót. Ha letelt a 4-5 perc, és kapott egy kis színt a hús, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.

A hagymás alapra szórjuk a chilipelyhet, a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet rá a darabolt paradicsom konzerv és a víz. Összerottyantjuk, majd amikor mártásállagot kapunk, visszahelyezzük a húst, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezve 10-15 perc alatt készre sütjük. 

A megfőtt bulgurhoz keverjük a sütőtököt, az olívaolajat, az aprított zsályát, a chilipelyhet, egy egész citrom héját és a felének a levét, majd sózzuk, borsozzuk. A sertésszüzet az őszi bulgurral tálaljuk.

Sertésszűz őszi bulgurral
Sertésszűz őszi bulgurral

Ha tetszett a sertésszűz őszi bulgurral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 35 g

Szénhidrát: 33 g

Zsír: 14 g

Kalória: 413 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 140.05 g

Szénhidrát: 131.65 g

Zsír: 54.4 g

Kalória: 1651.45 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?