Hozzávalók
- 500 g erdei gyümölcs vegyesen (lehet fagyasztott is)
- 500 g görög joghurt
- 80 g fehérjepor (vaníliás)
- 1 csipet őrölt fahéj
- 100 g eritrit vagy xilit
Erdei gyümölcsös joghurtfagyi
Hozzávalók
- 500 g erdei gyümölcs vegyesen (lehet fagyasztott is)
- 500 g görög joghurt
- 80 g fehérjepor (vaníliás)
- 1 csipet őrölt fahéj
- 100 g eritrit vagy xilit
Az erdei gyümölcsöket, ha frissek, villával kicsit összetörjük, ha fagyasztottak, csak egyből berakjuk egy edénybe. Közepes lángon 10-15 percig rotyogtatjuk, hogy kicsit összeessenek, és besűrűsödjön a „szósz”, majd hagyjuk hűlni.
A görög joghurtot összekeverjük a többi alapanyaggal és a langyosra hűlt erdeigyümölcs-szósszal, majd botmixerrel leturmixoljuk.
Fagyasztóba rakjuk a fagyialapot, és 40 percenként robotgéppel átkeverjük, hogy összetörjük a jégkristályokat. Ezt 4-5 alkalommal megismételjük, majd fogyaszthatjuk is a fagyit. Ha van fagylaltgépünk, akkor sokkal könnyebb a dolgunk, mert a leírás alapján nagyjából 20-25 perces gépi keveréssel már kész is lesz a fagyink.
- Elkészítési idő: 230 perc
- Előkészítési idő: 30 perc
- Fagyasztás: 160-200 perc
Ha tetszett az erdei gyümölcsös joghurtfagyi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!