Cukormentes

Cukormentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A piskótához

160 g kókuszzsír (szoba-hőmérsékletű)
180 g eritrit
150 g rizsliszt
150 g zabliszt
2 tk sütőpor
200 g darált dió
200 ml mandulatej
200 ml kávé
2 csipet só

A sziruphoz

1 db narancs héja
1 db narancs leve
50 ml víz

A vaníliás pudinghoz

40 g étkezési keményítő
600 ml mandulatej
1 tk vaníliaesszencia (vagy 1 db vaníliarúd)
1 marék mazsola
80 g eritrit

A csokiöntethez

180 ml mandulatej
3 ek holland kakaópor
1 tk keményítő
30 ml rum
1 ek eritrit
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Mentes somlói galuska

Kicsit fitt, kicsit alternatív recept is ez egyben, hiszen tojás-, cukor- és tejmentes is. Nem lesz teljesen ugyanolyan az ízélmény, mint a klasszik vajas, cukros verziónál, de eléggé hasonló, szóval mindenképp megéri kipróbálni. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A piskótához

160 g kókuszzsír (szoba-hőmérsékletű)
180 g eritrit
150 g rizsliszt
150 g zabliszt
2 tk sütőpor
200 g darált dió
200 ml mandulatej
200 ml kávé
2 csipet só

A sziruphoz

1 db narancs héja
1 db narancs leve
50 ml víz

A vaníliás pudinghoz

40 g étkezési keményítő
600 ml mandulatej
1 tk vaníliaesszencia (vagy 1 db vaníliarúd)
1 marék mazsola
80 g eritrit

A csokiöntethez

180 ml mandulatej
3 ek holland kakaópor
1 tk keményítő
30 ml rum
1 ek eritrit
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A mentes somlói galuska piskótájához egy üstben kikeverjük a szoba-hőmérsékletű kókuszzsírt az eritrittel, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és ismét átkeverjük a masszát. Sütőpapírral bélelt, kb. 25 x 25 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a közepe is sütinek, majd kivesszük a sütőből, és hagyjuk legalább langyosra hűlni. 

A sziruphoz lereszeljük a narancs héját, hozzáfacsarjuk a levét, hozzáadjuk a vizet, és közepes lángon picit összeforraljuk. 

A vaníliás pudinghoz a keményítőt csomómentesre keverjük egy kevés mandulatejjel, majd felöntjük a többivel, hozzáadjuk a vaníliát, a mazsolát és az eritritet, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. 

A csokiöntet hozzávalóit is csomómentesre keverjük, majd pár perc alatt, közepes lángon, folyamatos keverés mellett ezt is besűrítjük. 

Fagylaltoskanállal egy nagyobb tálba adagoljuk a somlói galuska piskóta felét, erre megy a szirup fele, a puding fele, majd újra a „piskóta”, a szirup és a puding. 

A sütit hűtőbe rakjuk egy órára, majd fagyiskanállal tálkákba szedjük, és az öntettel meglocsolva tálaljuk.

Alter somlói galuska
Alter somlói galuska

Ha tetszett a mentes somlói galuska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 10 g

Szénhidrát: 105 g

Zsír: 53 g

Kalória: 742 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 62.9 g

Szénhidrát: 632.7 g

Zsír: 316.7 g

Kalória: 4453.3 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?