Hozzávalók
- 290 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 50 g natúr fehérjepor
- 7 g szárított élesztő
- 1 tk só
- 220 ml víz
Hozzávalók
- 290 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 50 g natúr fehérjepor
- 7 g szárított élesztő
- 1 tk só
- 220 ml víz
A tönkölykenyér hozzávalóit összekeverjük, és legalább 10-15 percig dagasztjuk, majd egy alaposan belisztezett tálba rakjuk, letakarjuk egy konyharuhával, és 40-50 percet pihentetjük. Nem szükséges meleg helyen „keleszteni”, inkább csak kicsit pihentetni, de akár egy éjszakára is hűtőbe rakhatjuk, ha szeretnénk.
A sütőt előmelegítjük 230 fokra, és fedővel együtt berakunk egy vaslábast is. Mikor felmelegedett a sütő, a kenyeret egy sütőpapírra borítjuk – ha túl sok liszt lenne a tetején, azt leseperjük róla. Egy kisebb vágást ejtünk a tésztán, majd beleemeljük a forró vaslábasba a sütőpapírral együtt, lefedjük a lábas tetejével, és visszatoljuk a sütőbe 20 percre, majd fedő nélkül, 200 fokon sütjük további 15 percig.
A kenyeret hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.
- előkészítési idő: 60 perc
- sütési idő: 35 perc
- hűtés: 60 perc
- összesen 155 perc
Ha tetszett a teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!