Teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér

Hozzávalók

1
db kenyérhez
+
290 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
50 g natúr fehérjepor
7 g szárított élesztő
1 tk só
220 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér

Egy házi, teljes kiőrlésű, fehérjével dúsított kenyér mindig jól jön, ha épp gyorsan csinálnál reggelire egy szendvicset. Sőt, mivel elég belőle egy szelet is, ezért szeleteld fel, csomagold be, és dobd be a fagyasztóba, aztán csak vedd ki 1 órával a felhasználás előtt. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
db kenyérhez
+
290 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
50 g natúr fehérjepor
7 g szárított élesztő
1 tk só
220 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A tönkölykenyér hozzávalóit összekeverjük, és legalább 10-15 percig dagasztjuk, majd egy alaposan belisztezett tálba rakjuk, letakarjuk egy konyharuhával, és 40-50 percet pihentetjük. Nem szükséges meleg helyen „keleszteni”, inkább csak kicsit pihentetni, de akár egy éjszakára is hűtőbe rakhatjuk, ha szeretnénk.

A sütőt előmelegítjük 230 fokra, és fedővel együtt berakunk egy vaslábast is. Mikor felmelegedett a sütő, a kenyeret egy sütőpapírra borítjuk – ha túl sok liszt lenne a tetején, azt leseperjük róla. Egy kisebb vágást ejtünk a tésztán, majd beleemeljük a forró vaslábasba a sütőpapírral együtt, lefedjük a lábas tetejével, és visszatoljuk a sütőbe 20 percre, majd fedő nélkül, 200 fokon sütjük további 15 percig. 

A kenyeret hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.

tönkölykenyér fitt
Teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér
  • előkészítési idő: 60 perc
  • sütési idő: 35 perc
  • hűtés: 60 perc
  • összesen 155 perc

Ha tetszett a teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?