A céklakrémleves szénhidrátcsökkentett krutonnal egy egyszerű kaja, csak meg kell várni, amíg a cékla megpuhul. Az elkészítéséhez a felszeletelt hagymát, fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott céklát közepes lángon, 5-10 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Felöntjük a vörösborral, és a negyedére forraljuk. Jöhet rá az alaplé, és addig rotyogtatjuk, amíg a cékla teljesen puhára főtt.
Turmixgépbe szedjük, hozzáadjuk a balzsamecetet és a fehérborecetet, krémesre zúzzuk, majd átpasszírozzuk egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk.
A szénhidrátcsökkentett kenyeret 1 cm-es kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A diót összemorzsoljuk, és elkeverjük a krutonnal. A levest a krutonnal és aprított snidlinggel fogyasztjuk.

Elkészítési idő 2 óra (céklától függően)
Még több vega kaja fitten, ha odafigyeltek az egészséges életmódra, de nem esztek húst:
Spenótos-csicseriborsós-édesburgonyás barnarizs