Vega kaják

Céklakrémlevesszénhidrátcsökkentettkrutonnal

Céklakrémleves szénhidrátcsökkentett krutonnal

Hozzávalók
200 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
550 g
cékla
(nyers)
4 ek
olívaolaj
100 ml
vörösbor
2 - 3 l
zöldségalaplé
2 ek
balzsamecet
1 ek
fehérborecet
A krutonhoz
50 g
szénhidrátcsökkentett kenyér
só, bors
50 g
dió
A tálaláshoz
1 csokor
snidling

Elkészítés

A céklakrémleves szénhidrátcsökkentett krutonnal egy egyszerű kaja, csak meg kell várni, amíg a cékla megpuhul. Az elkészítéséhez a felszeletelt hagymát, fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott céklát közepes lángon, 5-10 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Felöntjük a vörösborral, és a negyedére forraljuk. Jöhet rá az alaplé, és addig rotyogtatjuk, amíg a cékla teljesen puhára főtt. 

Turmixgépbe szedjük, hozzáadjuk a balzsamecetet és a fehérborecetet, krémesre zúzzuk, majd átpasszírozzuk egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk.

A szénhidrátcsökkentett kenyeret 1 cm-es kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A diót összemorzsoljuk, és elkeverjük a krutonnal. A levest a krutonnal és aprított snidlinggel fogyasztjuk.

ceklakremleves-szenhidratcsokkentett-krutonnal
Céklakrémleves szénhidrátcsökkentett krutonnal

Elkészítési idő 2 óra (céklától függően)

Még több vega kaja fitten, ha odafigyeltek az egészséges életmódra, de nem esztek húst:

Spenótos-csicseriborsós-édesburgonyás barnarizs

Paradicsomos bulgurral töltött karalábé

Grillsajt bazsalikomos pirított cannellinivel és céklával

www.streetkitchen.hu

Szerintem már hallottátok tőlem egy párszor, de csak azért, mert minden céklának a fele igaz… Tehát a lényeg, hogy az egyik kedvenc alapanyagom, na és a színe… hát, no comment.

Hozzávalók

4 főre
200 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
550 g
cékla
(nyers)
4 ek
olívaolaj
100 ml
vörösbor
2 - 3 l
zöldségalaplé
2 ek
balzsamecet
1 ek
fehérborecet
A krutonhoz
50 g
szénhidrátcsökkentett kenyér
só, bors
50 g
dió
A tálaláshoz
1 csokor
snidling

A céklakrémleves szénhidrátcsökkentett krutonnal egy egyszerű kaja, csak meg kell várni, amíg a cékla megpuhul. Az elkészítéséhez a felszeletelt hagymát, fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott céklát közepes lángon, 5-10 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Felöntjük a vörösborral, és a negyedére forraljuk. Jöhet rá az alaplé, és addig rotyogtatjuk, amíg a cékla teljesen puhára főtt. 

Turmixgépbe szedjük, hozzáadjuk a balzsamecetet és a fehérborecetet, krémesre zúzzuk, majd átpasszírozzuk egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk.

A szénhidrátcsökkentett kenyeret 1 cm-es kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A diót összemorzsoljuk, és elkeverjük a krutonnal. A levest a krutonnal és aprított snidlinggel fogyasztjuk.

ceklakremleves-szenhidratcsokkentett-krutonnal
Céklakrémleves szénhidrátcsökkentett krutonnal

Elkészítési idő 2 óra (céklától függően)

Még több vega kaja fitten, ha odafigyeltek az egészséges életmódra, de nem esztek húst:

Spenótos-csicseriborsós-édesburgonyás barnarizs

Paradicsomos bulgurral töltött karalábé

Grillsajt bazsalikomos pirított cannellinivel és céklával

Ha tetszett a Céklakrémleves szénhidrátcsökkentett krutonnal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept