Hozzávalók
- 150 g barna rizs
- 370 ml víz
- só, bors
- 550 g édesburgonya
- 250 g konzerv csicseriborsó
- 1 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 tk füstölt paprika
- 2 ek olívaolaj
- 50 g bébispenót
- ½ db lime leve
Hozzávalók
- 150 g barna rizs
- 370 ml víz
- só, bors
- 550 g édesburgonya
- 250 g konzerv csicseriborsó
- 1 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 tk füstölt paprika
- 2 ek olívaolaj
- 50 g bébispenót
- ½ db lime leve
A spenótos-csicseriborsós-édesburgonyás barnarizs elkészítéséhez a rizst átmossuk, majd üvegesre pirítjuk egy lábasban. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, időnként átkeverve, kb. 20 perc alatt megfőzzük.
Közben az édesburgonyát megtisztítjuk, 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és egy tepsire szórjuk. A csicseriborsót is a burgonyához adjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, ez is mehet az édesburgonyára. Megszórjuk sóval, borssal, Cayenne-borssal és füstölt paprikával, meglocsoljuk az olajjal, és az egészet összekeverjük. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre. Ekkor hozzádobjuk a spenótleveleket, és még 5 percig hagyjuk a sütőben, majd az egészet átkeverjük, és a rizzsel kínáljuk. Tálaláskor pár csepp lime-ot csepegtetünk a tetejére.
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30-40 perc
Összesen: 40-50 perc
Ha tetszett a spenótos-csicseriborsós-édesburgonyás barnarizs receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több édesburgonyás kaja:
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-lepcsánkával
Édesburgonyás sztrapacska
BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 145 g
Zsír: 12 g
Kalória: 759 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 37.21 g
Szénhidrát: 289.05 g
Zsír: 23 g
Kalória: 1517.84 kcal