Hozzávalók
- 200 g száraz csicseriborsó
- ½ fej vöröshagyma (160 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt római kömény
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk szódabikarbóna
- só
- 1 ek kókuszolaj
A lekvárhoz
- 2 db narancs
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 1 tk eritrit
Az összeállításhoz
- 2 db kápia paprika
- 1 ek kókuszolaj
- 2 db teljes kiőrlésű bagett (250 g/db)
- 50 g feta sajt
Hozzávalók
- 200 g száraz csicseriborsó
- ½ fej vöröshagyma (160 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt római kömény
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk szódabikarbóna
- só
- 1 ek kókuszolaj
A lekvárhoz
- 2 db narancs
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 1 tk eritrit
Az összeállításhoz
- 2 db kápia paprika
- 1 ek kókuszolaj
- 2 db teljes kiőrlésű bagett (250 g/db)
- 50 g feta sajt
A falafel sub falafeljéhez a csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk. (Higgyétek el, ez a recept nem működik konzervvel, szóval ezt a lépést muszáj megcsinálni.)
Reggel le is lehet szűrni a csicserit, és mehet a késes aprítóba a hagymával, a fokhagymával, a római köménnyel, a petrezselyemmel és a szódabikarbónával együtt. Sózzuk, hozzácsorgatjuk a kókuszolajat is, aztán mehet a zúzás. Addig aprítjuk, amíg egy darabos masszává össze nem áll. Golflabdánál kicsit kisebb méretű gombócokat gyúrunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
A paradicsomlekvárhoz először egy tányérba reszeljük az egyik narancs héját (hogy ne a kifacsart héjakat kelljen még a végén reszelgetni), és ezt félretesszük. A narancsok levét kifacsarjuk egy gyorsforralóba, mehet rá a darabolt paradicsom, és közepes lángon 25 percet rotyogtatjuk, vagy amíg be nem koncentrálódik. Ha megvan, még melegen összekeverjük az édesítővel és a narancs héjával, és kész is.
A kápiát 1 cm-es széles csíkokra vágjuk, egy forró serpenyőben lepirítjuk a kókuszolajon, és kezdődhet is a szendvics összeállítása. Félbevágjuk a bagetteket, az alját megkenjük paradicsomlekvárral, aztán jöhet rá a falafel, a sült paprika, és végül morzsolunk rá egy kevés fetát is. A bagettek tetejével zárjuk a sort.
- Elkészítési idő: 50 perc
- Áztatási idő: 1 éjszaka
Ha tetszett a falafel sub receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 15 g
Kalória: 143 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 0.76 g
Szénhidrát: 8.35 g
Zsír: 29.7 g
Kalória: 285.39 kcal