Hozzávalók
- 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- ½ db cukkini
- 40 g bébispenót
- só, bors
- 2 csipet szerecsendió
- 1 mk morzsolt oregánó
- 200 g ricotta
- 3 db tojás
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- ½ db cukkini
- 40 g bébispenót
- só, bors
- 2 csipet szerecsendió
- 1 mk morzsolt oregánó
- 200 g ricotta
- 3 db tojás
- ½ csokor petrezselyem
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy közepes lángon hevített serpenyőben üvegesre pirítjuk az olajon. Közben a kaliforniai paprikákat és a cukkinit is kisebb kockákra vágjuk, majd a serpenyőbe dobjuk, és 4-5 percig ezeket is pirítjuk. Hozzádobjuk a spenótot is, majd sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele 2 csipetnyi szerecsendiót, beleszórjuk az oregánót, hozzáadjuk a ricottát, és átkeverjük az egészet.
A tojásoknak 3 kis „fészket” készítünk, ide ejtjük be a feltört tojásokat, majd lefedjük egy fedővel, és pár perc alatt megsütjük. Megszórjuk petrezselyemzölddel, és már tálalhatjuk is.
- Előkészítési idő: 5 perc
- Elkészítési idő: 20 perc
- Összesen: 25 perc
Ha tetszett a reggeli zöldséges-ricottás tojás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 19 g
Kalória: 281 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 27.41 g
Szénhidrát: 21.95 g
Zsír: 38.4 g
Kalória: 561.39 kcal