Vega kaják

Szezámospakchoiéskelbimbósalátatofuval

Szezámos pak choi és kelbimbósaláta tofuval

Hozzávalók
2 db
füstölt tofu
(150 g/db)
4 ek
olívaolaj
só, bors
170 g
kelbimbó
4 gerezd
fokhagyma
3
cm gyömbér
1 csipet
chilipehely
8 db
bébi pak choi
1.5 ek
szójaszósz
1 db
lime
1 ek
szezámmag
2 szál
újhagyma
0.5 csokor
koriander
1 ek
szezámolaj

Elkészítés

A szezámos pak choi feltétjéhez a tofut beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát erősen odapirítjuk egy grill- vagy

tapadásmentes serpenyőben. A kelbimbókat félbevágjuk, és sós, forrásban lévő vízben 3 perc alatt blansírozzuk. 

A szeletelt fokhagymát és a finomra vágott gyömbért egy nagy serpenyőben, 2 perc alatt átpirítjuk az olívaolajon, vigyázva arra, hogy ne égjen meg. Közepes-magas hőmérsékletre kapcoslunk, majd jöhet hozzá a chilipehely, a leszűrt kelbimbó és a félbevágott vagy

negyedelt pak choi. 3-4 perc pirítás után meglocsoljuk a szójaszósszal, ráreszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk a szezámmaggal, a srégen felvágott újhagymával és az aprított korianderrel, meglocsoljuk a szezámolajjal, és a tofuval együtt tálaljuk.

szezamos-pak-choi-es-kelbimbosalata-tofuval (2)
Szezámos pak choi és kelbimbósaláta tofuval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több vegán finomság, ha kerülitek az állati eredetű élelmiszereket:

Kókusztejszínes zellergnocchi sült tofuval

Vöröslencse-dahl céklafasírttal

Hortobágyi vegán palacsinta

www.streetkitchen.hu

Vegán, ázsiai behatású fitt finomság következik, hogy ne csak a húsevőknek és vegetáriánusoknak kedvezzünk. Persze nyugodtan csapjatok hozzá húst, ha ti azt preferáljátok, senki nem fog megkövezni érte! :D

Hozzávalók

4 főre
2 db
füstölt tofu
(150 g/db)
4 ek
olívaolaj
só, bors
170 g
kelbimbó
4 gerezd
fokhagyma
3
cm gyömbér
1 csipet
chilipehely
8 db
bébi pak choi
1.5 ek
szójaszósz
1 db
lime
1 ek
szezámmag
2 szál
újhagyma
0.5 csokor
koriander
1 ek
szezámolaj

A szezámos pak choi feltétjéhez a tofut beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát erősen odapirítjuk egy grill- vagy

tapadásmentes serpenyőben. A kelbimbókat félbevágjuk, és sós, forrásban lévő vízben 3 perc alatt blansírozzuk. 

A szeletelt fokhagymát és a finomra vágott gyömbért egy nagy serpenyőben, 2 perc alatt átpirítjuk az olívaolajon, vigyázva arra, hogy ne égjen meg. Közepes-magas hőmérsékletre kapcoslunk, majd jöhet hozzá a chilipehely, a leszűrt kelbimbó és a félbevágott vagy

negyedelt pak choi. 3-4 perc pirítás után meglocsoljuk a szójaszósszal, ráreszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk a szezámmaggal, a srégen felvágott újhagymával és az aprított korianderrel, meglocsoljuk a szezámolajjal, és a tofuval együtt tálaljuk.

szezamos-pak-choi-es-kelbimbosalata-tofuval (2)
Szezámos pak choi és kelbimbósaláta tofuval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több vegán finomság, ha kerülitek az állati eredetű élelmiszereket:

Kókusztejszínes zellergnocchi sült tofuval

Vöröslencse-dahl céklafasírttal

Hortobágyi vegán palacsinta

Ha tetszett a Szezámos pak choi és kelbimbósaláta tofuval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept