Hirdetés

Hozzávalók

1
24 cm átmérőjű piteformához
+

A tésztához

130 g szoba-hőmérsékletű vaj
200 g liszt
3 ek tej
1 csipet só
1 db tojássárgája

A töltelékhez

2 ek olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
120 ml tejszín
180 g tejföl
100 g reszelt fehér cheddar
2 csipet chilipehely
3 db tojás
1 db édesburgonya
1 marék bébispenót
200 g bőr nélküli lazacfilé
1 csokor kapor
1 csokor snidling
só, bors

A kapormártáshoz

200 g tejföl
30 ml tejszín
1 csipet chilipehely
só, bors
1 csokor kapor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Édesburgonyás-lazacos pite kapormártással

Szerintem a karácsonyi asztalon szuperül fog mutatni ez a kapros-lazacos pite. A szerkesztőség zöme azonnal rácsapott, ahogy elkészült, aki nem rohant vissza a gépéhez egy szelettel, az csak azért nem tette, mert nem halpárti. :D Úgy gondolom, ez a legjobb visszajelzés, és ha ezt elhiszitek nekem, akkor nem hagyjátok ki idén ezt a fogást! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
28
Hirdetés

Hozzávalók

1
24 cm átmérőjű piteformához
+

A tésztához

130 g szoba-hőmérsékletű vaj
200 g liszt
3 ek tej
1 csipet só
1 db tojássárgája

A töltelékhez

2 ek olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
120 ml tejszín
180 g tejföl
100 g reszelt fehér cheddar
2 csipet chilipehely
3 db tojás
1 db édesburgonya
1 marék bébispenót
200 g bőr nélküli lazacfilé
1 csokor kapor
1 csokor snidling
só, bors

A kapormártáshoz

200 g tejföl
30 ml tejszín
1 csipet chilipehely
só, bors
1 csokor kapor
Bevásárlólistához adom

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd gombóccá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és bedobjuk 30 percre a hűtőbe. 

A töltelékhez a hagymát és fokhagymát egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. A tejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a lepirult hagymát, a chilipelyhet, a tojást, az előzőleg 12-14 perc alatt lobogó vízben megfőtt, felkockázott édesburgonyát és a bébispenótot. A lazacot kisebb kockákra, a kaprot és a snidlinget pedig apróra vágjuk. Az egészet alaposan összekeverjük.

Kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett felületen kb. 26-27 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd belerakjuk a formába. Belesimítjuk, rányomkodjuk a tésztát az oldalára is, a felesleget egy éles késsel levágjuk, rakunk rá 2 réteg alufóliát, feltöltjük száraz sütőbabbal, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. A sütés után a fóliával együtt levesszük róla a sütőbabot, beletöltjük a tölteléket, és 35 perc alatt készre sütjük. 

Édesburgonyás-lazacos pite

Miközben sül a pite, a mártáshoz a kaprot felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha megsült a pite, pihentetjük 20 percet, majd akár még melegen tálalhatjuk is a kapormártással.

Ha tetszett az édesburgonyás-lazacos pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások