A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 150 g füstölt hús
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 1 fej káposzta
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 600 ml passata
- 2 ½ l víz
- 1 ek almaecet
A húsgombóchoz
- 500 g darált sertéshús
- 5 ek rizs
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 mk őrölt pirospaprika
- 1 db tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
A tálaláshoz
- tejföl
- petrezselyem
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 150 g füstölt hús
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 1 fej káposzta
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 600 ml passata
- 2 ½ l víz
- 1 ek almaecet
A húsgombóchoz
- 500 g darált sertéshús
- 5 ek rizs
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 mk őrölt pirospaprika
- 1 db tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
A tálaláshoz
- tejföl
- petrezselyem
A húsgombóc hozzávalóit összegyúrjuk, majd az olajon egy nagy lábasban körbepirítjuk, és kiszedjük. Ugyanabba az edénybe dobjuk a nagy darabokra vágott füstölt húst, majd egy kicsit ezt is lepirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódott, rárakjuk a vékonyan felszeletelt káposztát. Ha egy picit összeesett megszórjuk paprikával, köménnyel, és felöntjük a passatával, majd a vízzel. Felforraljuk, és utána visszarakjuk a húsgombócokat. Kb. 35-40 percig rotyogtatjuk. Ha kevés lenne a víz, nyugodtan hígítsuk annyira, amennyire sűrű levest szeretnénk. A végén belerakjuk az ecetet is.
Ha megfőtt, tálakba szedjük, tejföllel és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a Szabolcsi töltöttkáposzta-leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!