Az édesburgonya tócsni elkészítése hasonló a hagyományoséval. Az édesburgonyát megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk. Rálocsoljuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. 10 percet hagyjuk állni sütés előtt, aztán kinyomkodjuk belőle a víz nagy részét.
Ezután egy serpenyőbe fél-1 cm vastagon olajat öntünk, majd ízlés szerinti nagyságú halmokat rakunk bele a masszából, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Papírtörlőre szedjük.
A mártogatóshoz egy aprítógépben lezúzzuk a kesudiót a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a koriandert és az olívaolajat, végül alaposan krémesítjük, és belekeverjük a joghurtba. A mártogatóst a tócsnival tálaljuk.
