Green kitchen

Csirkésédesburgonya-tócsni

Csirkés édesburgonya-tócsni

Hozzávalók
600 g
édesburgonya
0.5 db
csirkemell
1 db
lime leve
só, bors
1 db
tojás
5 ek
zabliszt
1 gerezd
fokhagyma
olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
20 g
pirított kesudió
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 csokor
friss koriander
5 ek
olívaolaj
150 g
natúr joghurt

Elkészítés

Az édesburgonya tócsni elkészítése hasonló a hagyományoséval. Az édesburgonyát megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk. Rálocsoljuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. 10 percet hagyjuk állni sütés előtt, aztán kinyomkodjuk belőle a víz nagy részét.

Ezután egy serpenyőbe fél-1 cm vastagon olajat öntünk, majd ízlés szerinti nagyságú halmokat rakunk bele a masszából, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Papírtörlőre szedjük.

A mártogatóshoz egy aprítógépben lezúzzuk a kesudiót a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a koriandert és az olívaolajat, végül alaposan krémesítjük, és belekeverjük a joghurtba. A mártogatóst a tócsnival tálaljuk.

Csirkés édesburgonya-tócsni
Csirkés édesburgonya-tócsni

Édesburgonya minden mennyiségben:

Édesburgonya-pizza

Rakott lencsés édesburgonya

Zöldséges-csirkés töltött édesburgonya

www.streetkitchen.hu

Egy tócsni is lehet izgalmas, főleg, ha édesburgonyával készül. Egy kis csirkével felturbózva tökéletes főétel, már csak egy kis saláta kell hozzá, vagy egy jó kis házi savanyúság. Ha nem esztek húst, nyugodtan ki is hagyhatjátok, vagy használjatok helyette füstölt tofut.

Hozzávalók

8 - 10 darabhoz
600 g
édesburgonya
0.5 db
csirkemell
1 db
lime leve
só, bors
1 db
tojás
5 ek
zabliszt
1 gerezd
fokhagyma
olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
20 g
pirított kesudió
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 csokor
friss koriander
5 ek
olívaolaj
150 g
natúr joghurt

Az édesburgonya tócsni elkészítése hasonló a hagyományoséval. Az édesburgonyát megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk. Rálocsoljuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. 10 percet hagyjuk állni sütés előtt, aztán kinyomkodjuk belőle a víz nagy részét.

Ezután egy serpenyőbe fél-1 cm vastagon olajat öntünk, majd ízlés szerinti nagyságú halmokat rakunk bele a masszából, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Papírtörlőre szedjük.

A mártogatóshoz egy aprítógépben lezúzzuk a kesudiót a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a koriandert és az olívaolajat, végül alaposan krémesítjük, és belekeverjük a joghurtba. A mártogatóst a tócsnival tálaljuk.

Csirkés édesburgonya-tócsni
Csirkés édesburgonya-tócsni

Édesburgonya minden mennyiségben:

Édesburgonya-pizza

Rakott lencsés édesburgonya

Zöldséges-csirkés töltött édesburgonya

Ha tetszett a Csirkés édesburgonya-tócsni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept