Hirdetés
Instant

Rakott lencsés édesburgonya

Hozzávalók

4
főre
+
500 g édesburgonya
5 ek tejföl
80 g füstölt sajt

A lencsés raguhoz

1 szál gyulai kolbász
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 tk füstölt paprika
1 tk őrölt kömény
300 - 400 ml víz
1 konzerv lencse
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rakott lencsés édesburgonya

Szuperegyszerű és megúszós rakott édesburi, nem a megszokott módon. Egyetek hozzá egy jó nagy adag salit, és kész a tökéletes vacsi!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g édesburgonya
5 ek tejföl
80 g füstölt sajt

A lencsés raguhoz

1 szál gyulai kolbász
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 tk füstölt paprika
1 tk őrölt kömény
300 - 400 ml víz
1 konzerv lencse
Bevásárlólistához adom

Az édesburgonyát vékony szeletekre vágjuk, és sós, lobogó vízbe dobjuk 2 percre, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk, hogy ne főjjön tovább. 

A raguhoz a kolbászt kis kockákra vágjuk, és hagyjuk, hogy nagyjából kiengedje a zsírját. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódtak, rárakjuk a fűszereket, elkeverjük és felöntjük a víz felével. Ha picit besűrűsödött, jöhet a maradék víz és a lencse. Pár percig forraljuk, és ha már besűrűsödött egy kicsit az egész, elzárjuk. 

Ezután rétegezzük egy tepsibe: a krumpli felét az aljára rakjuk, erre jöhet a ragu fele, a maradék krumpli, majd a maradék ragu. Lekenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a rakott lencsés édesburgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások