Green kitchen

Csirkés-spenótosrakottkarfiol

Csirkés-spenótos rakott karfiol

Hozzávalók
A sült karfiolhoz
1 fej
karfiol
só, bors
2 - 3 ek
olaj
A raguhoz
100 g
bulgur
2 - 3 ek
olaj
1
kis darab póréhagyma
só, bors
0.5 db
csirkemell
4 gerezd
fokhagyma
0.25 db
szerecsendió
1 tk
őrölt kömény
1 tk
füstölt paprika
100 - 150 ml
víz
100 g
friss bébispenót
A tetejére
150 g
joghurt
só, bors
1 mk
füstölt paprika
1 csomag
mozzarella

Elkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, a torzsáját vékonyan felszeleteljük, tepsire rakjuk, összeforgatjuk sóval, borssal, olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. 

A bulgurt átmossuk, és bő, sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A joghurtban elkeverjük a sót, borsot és a füstölt paprikát.

A raguhoz az olajon megpirítjuk az apróra vágott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ezután mehet rá a felkockázott csirke, amit jól lepirítunk. Rányomjuk a fokhagymát, fűszerezzük, felöntjük a vízzel, és ha kicsit összeforrt, mehet bele a spenót, végül a megfőtt bulgur. 1-2 perc rotyogtatás után elzárjuk.

Egy közepes tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: az aljára kerül a csirkés ragu, erre jöhet a sült karfiol, rákenjük a joghurtot, rátépkedjük a mozzarellát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, grillfokozaton, és 20-25 perc alatt megsütjük.

csirkés-spenótos rakott karfiol
Csirkés-spenótos rakott karfiol

Ezek is érdekelhetnek:

Diétás rakott brokkoli

Csőben sült sajtos-mandulás karfiol

www.streetkitchen.hu

A Spenótos receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Nem titkolom, hogy pár évvel ezelőttig nem ettem karfiolt, mert íztelennek tartottam. Viszont egyszer megkóstoltam sütve, és a véleményem hirtelen megváltozott. Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki a sült karfiolt, mert tényleg csodálatos alapanyag. Ennek a rakott karfiolnak a tetejére is ebben a formában került.

Hozzávalók

4 - 5 főre
A sült karfiolhoz
1 fej
karfiol
só, bors
2 - 3 ek
olaj
A raguhoz
100 g
bulgur
2 - 3 ek
olaj
1
kis darab póréhagyma
só, bors
0.5 db
csirkemell
4 gerezd
fokhagyma
0.25 db
szerecsendió
1 tk
őrölt kömény
1 tk
füstölt paprika
100 - 150 ml
víz
100 g
friss bébispenót
A tetejére
150 g
joghurt
só, bors
1 mk
füstölt paprika
1 csomag
mozzarella

A karfiolt rózsáira szedjük, a torzsáját vékonyan felszeleteljük, tepsire rakjuk, összeforgatjuk sóval, borssal, olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. 

A bulgurt átmossuk, és bő, sós vízben kb. 15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A joghurtban elkeverjük a sót, borsot és a füstölt paprikát.

A raguhoz az olajon megpirítjuk az apróra vágott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ezután mehet rá a felkockázott csirke, amit jól lepirítunk. Rányomjuk a fokhagymát, fűszerezzük, felöntjük a vízzel, és ha kicsit összeforrt, mehet bele a spenót, végül a megfőtt bulgur. 1-2 perc rotyogtatás után elzárjuk.

Egy közepes tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: az aljára kerül a csirkés ragu, erre jöhet a sült karfiol, rákenjük a joghurtot, rátépkedjük a mozzarellát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, grillfokozaton, és 20-25 perc alatt megsütjük.

csirkés-spenótos rakott karfiol
Csirkés-spenótos rakott karfiol

Ezek is érdekelhetnek:

Diétás rakott brokkoli

Csőben sült sajtos-mandulás karfiol

Ha tetszett a csirkés-spenótos rakott karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése