Hirdetés

Csőben sült sajtos-mandulás karfiol

Hozzávalók

1
közepes sütőtálhoz
+
1 fej karfiol (nagyobb)
60 g vaj
50 g liszt
600 ml tej
só, bors
szerecsendió
180 g sajt

A tetejére

70 g mandula
30 g parmezán
½ csokor petrezselyemzöld
30 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Csőben sült sajtos-mandulás karfiol

Köretként, de akár önmagában is kiváló ez a fogás. Krémesen sajtos belső, ropogós réteggel a tetején...
Kipróbáltam, jóóó lett!
56
Hirdetés

Hozzávalók

1
közepes sütőtálhoz
+
1 fej karfiol (nagyobb)
60 g vaj
50 g liszt
600 ml tej
só, bors
szerecsendió
180 g sajt

A tetejére

70 g mandula
30 g parmezán
½ csokor petrezselyemzöld
30 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csőben sült karfiol összeállítását azzal kezdjük, hogy megmossuk, rózsáira szedjük a karfiolt, majd beledobjuk forrásban lévő, enyhén sós vízbe kb. 6-7 percre. 

Közben egy lábasban felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval, és kevergetve sűrűre főzzük 6-8 perc alatt. Belekeverjük a reszelt sajtot is, majd beleforgatjuk a lecsepegtetett karfiolrózsákat, és az egészet egy sütőtálba rakjuk. 

A mandulát, a parmezánt és a petrezselymet összezúzzuk egy aprítóban, átkeverjük a morzsával, és a karfiol tetejére szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 -30 perc alatt aranybarnára sütjük.

csőben sült karfiol
Sajtos-mandulás karfiol

Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Csőben sült brokkoli

Egészben sült karfiol padlizsánkrémmel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?