Gluténmentes
Hozzávalók
A húsos részhez
- 3 ek olaj
- 1 db csirkemell (nagyobb)
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott tk füstölt paprika
- 1 mk őrölt római kömény
- 300 ml alaplé
- 200 - 250 g quinoa
A brokkolis részhez
- 1 fej brokkoli
- 1 mk szódabikarbóna
- 250 g tejföl
- 25 g parmezán
- só, bors
- ½ db szerecsendió
Hozzávalók
A húsos részhez
- 3 ek olaj
- 1 db csirkemell (nagyobb)
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott tk füstölt paprika
- 1 mk őrölt római kömény
- 300 ml alaplé
- 200 - 250 g quinoa
A brokkolis részhez
- 1 fej brokkoli
- 1 mk szódabikarbóna
- 250 g tejföl
- 25 g parmezán
- só, bors
- ½ db szerecsendió
A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felaprítjuk, és lobogó, sós, szódabikarbónás vízbe dobjuk, majd ha újraforrt, leszűrjük és kihűtjük. A quinoát bő, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
Egy nagyobb serpenyőben az olajon, magas hőmérsékleten, hirtelen megpirítjuk a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, visszarakjuk a csirkét, felöntjük az alaplével, és a negyedére forraljuk. Hozzáadjuk a quinoát, majd ezt a keveréket egy közepes tepsi aljára rakjuk, és rászórjuk a brokkolit. A tejfölt kikeverjük a reszelt parmezánnal és a fűszerekkel, majd lekenjük vele a brokkolit, és 200 fokra előmelegített grillsütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje.
Ha tetszett a diétás rakott brokkoli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 20 g
Kalória: 394 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 43.6 g
Szénhidrát: 154.75 g
Zsír: 81.85 g
Kalória: 1576.01 kcal